Centrul Cultural Francez din Timişoara are plăcerea să vă invite la

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOARTE SCURT METRAJ

TRÈS COURTS

a 12-a ediţie

joi, 6 mai 2010, ora 16 la Casa Adam Müller Guttenbrunn

Peste 50 de filme foarte scurte în competiţie, difuzate în peste 100 de oraşe din întreaga lume!

Competiţia internaţională : Criză ? Care criză ?

Festivalul Internaţional de foarte scurt metraj Très Courts propune o selecţie de 50 de filme venite din lumea întreagă. Toate respectă o singură regulă : nu depăşesc 3 minute (fără generic). Toate genurile sunt prezente : ficţiune, animaţie, documentar, experimental… Un concentrat de inventivitate şi imaginaţie.

Juriul Très Courts din Paris, format din profesionişti şi personalităţi, atribuie Marele Premiu, Premiul de Animaţie şi Premiul de Originalitate în cadrul unei seri de gală care va avea loc în 7 mai la Paris, în prezenţa regizorilor.

Spectatorii vor avea şi ei un important cuvânt de spus, căci vor vota în fiecare dintre oraşele participante, pentru decernarea Premiului internaţional al Publicului.

Anul acesta, numeroşi realizatori au ales ca subiect al filmelor lor, criza economică. Ei captează aerul vremurilor pe care le trăim şi exprimă puncte de vedere sensibile şi foarte personale, cu umor, luciditate şi mult talent…

Selecţia « Paroles de Femmes »

La iniţiativa Très Courts din oraşul francez Montpellier, femeile regizor urcă în scenă pentru al doilea an consecutiv, prin prezentarea unei competiţii speciale de filme multiculturale foarte scurte, centrate pe tema Femeii : ficţiuni, portrete, mărturii formează mozaicul original al selecţiei Paroles de Femmes.

« Around the Très Courts » – filmele româneşti

Alături de selecţia oficială a Festivalului internaţional, publicul poate descoperi o selecţie de filme realizate de către tinerii din propria ţară, amatori sau profesionişti, începători sau consacraţi. Este o ocazie propice pentru a încuraja şi a promova creaţia audio-vizuală locală.

Astfel, publicul din România va putea urmări 17 filme realizate de tineri din ţara noastră în selecţia «Around the Très Courts». Filmele au fost selectate din peste 100 de foarte scurt metraje primite din toate colţurile ţării.

Spectatorii din România vor putea vota şi pentru Premiul naţional al publicului.

Selecţia familială – filme foarte scurte pentru copii

Anul acesta în premieră,  în cadrul festivalului va fi proiectată o selecţie Très Courts pentru copii şi publicul tânăr !

6 mai 2010 ora 16

Casa Adam Müller Guttenbrunn din Timişoara

Bd. Gheorghe Lazăr nr. 10-12

Intrarea este gratuită

Pentru mai multe detalii despre Festivalul internaţional de foarte scurt metraj Très Courts şi filmele sale, vizitaţi site-ul festivalului în România www.trescourt.ro  (www.foartescurt.ro)