Incepand de joi 20 septembrie va invitam in gradina cea noua de la Mogosoaia sa aniversam Palatul Brancoveanu care a implinit, chiar in aceasta zi, 310 ani.
Prilejul: instalatia de land-art si expozitiile pe care le inauguram, gazde si organizatori sunt Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Primaria Municipiului Bucuresti
 
Orizont – Transplant este un atelier de creatie care face bilantul de etapa pentru o  mai lunga reflectie a cinci artisti contemporani: Senta Connert, Ulrike Kessl, Julia van Koolvijk din Germania, si invitatii lor, Victoria si Marian Zidaru.
Cei cinci s-au intilnit la Mogosoaia in mai 2010 cand Senta Connert, rezidenta sosita de la Duesseldorf, i-a cunoscut pe Zidari, invitandu-i sa expuna impreuna la Casa Artelor si la Muzeul Taranului Roman, sub deviza: “Sa aruncam o privire”. Locul in care expuneau era comun, atitudinile apropiate dar privirea si interventia fiecarui artist descopereau, de fiecare data, o relatie inedita si o neasteptata consubstantialitate intre patrimoniu si artefactul contemporan, insinuat discret in discursul muzeal.
 
Tot astfel, cei cinci revin la Mogosoaia transplantind in gradina recent infiintata a palatului citeva obiecte semnificative si in Casa Artelor desene realizate in comun de Julia si Ulrike, sau compozitii proprii, de o discreta emotie a regasirii originii, cum sunt dantelele Sentei. Propunerile sunt multiple, de la efectul surpriza al pinzelor suspendate ce anima aleea principala la bancile acoperite cu boccele de haine (putinul avut al celor fara de avere) pe care Connert le instaleaza in parc, propunindu-le ca volume plastice,
dar si ca serios motiv de reflectie.
 
In lumea “deconstructiei” metodice, Marian Zidaru aduce Pompa de clorofila iar Victoria tese din frunze “adapost pentru suflet”, asternand panze imaculate pe iarba tinara.
O demonstratie de vestimentatie traditionala, realizata din materiale naturale, tesute manual ce poate fi revazuta, din 23 septembrie, la Foiso si evolutia trupei Trei parale, vor incheia, cu vin, covrigi si mere, atelierul reconstructiei de sine pe care il propunem in gradina cea noua a Brancovenilor.   
Curator Doina Mandru