Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franta, prezent pe piata din Romania de 20 de ani, are placerea de a anunta castigatorii proiectului „Arta pentru viata”, un program ce isi propune sa ofere alinare prin arta pacientilor din cinci spitale din tara.

Etapa de inscriere in concurs s-a desfasurat in perioada 15 iulie -15 august 2012, timp in care artistii au fost invitati sa inscrie pe site-ul www.artapentruviata.ro proiecte care sa contribuie la imbunatatirea starii de spirit a pacientilor, ajutandu-i sa treaca mai usor peste greutatile intampinate.

Domeniile artistice incluse vizate au fost: pictura, literatura, arta manuala si teatru, iar spitalele partenere unde vor fi implementate proiectele castigatoare sunt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic de Urgență Timișoara și Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”.

Din cele 86 de proiecte inscrise in concurs, au fost alese cinci in baza unei evaluari ce a tinut cont de beneficiile oferite pacientilor, de adaptarea ideii artistice la mediul din spitale dar si de relevanta proiectului propus. Din componenta juriului au facut parte specialisti din diferite domenii: dr. Ciprian Bacila – medic psihiatru în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, inițiator al unui proiect de terapie prin artă, Horea Murgu profesor UNATC și coach, Irina Stefanescu – fondator al Centrului de Sociodrama din Romania si Catalin Stefanescu, prezentator al emisiunii Garantat 100% de pe TVR 1.

Ideile desemnate castigatoare in urma selectiei juriului sunt: (Re)descopera-te Teatru de improvizatie pentru spitalul din  Bucuresti; Create.Act.Enjoy, un proiect de arte interactive pentru Cluj Napoca; proiectul de pantomima ”Joaca-i vindecatoare”, pentru Craiova; proiectul de pictura „Sa coloram viata!”, pentru sectia de pediatrie a spitalului din Bacau in timp ce proiectul desemnat castigator pentru spitalul din Timisoara este „Printesa de Cleves”.

Proiectele vor fi implementate in spitalele partenere in perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2012.

Lista completa a proiectelor inscrise in cadrul concursului poate fi consultata pe site: http://artapentruviata.ro/proiecte-inscrise/

 

Despre Servier Pharma:

Servier Pharma este grupul farmaceutic independent numărul 1 din Franta, prezent in peste 140 de tari si avand peste 20.000 de angajati.  Misiunea companiei este de a inova si de a descoperi tratamente noi care sa raspunda nevoilor medicale reale. De aceea, Servier Pharma reinvesteste 25% din cifra de afaceri anuala pentru inovatie.

In Romania, Servier Pharma este lider in cardiologie. Produsele companiei sunt recunoscute de catre medici pentru calitatea si eficienta lor, indiferent de aria terapeutica pe care actioneaza. Anul acesta, compania aniverseaza 20 de ani de prezenta pe piata romaneasca, în tot acest timp fiind un partener de încredere al comunității medicale.