Grupul german Deutsche Bank l-a desemnat joi pe românul Victor Man drept ‘Artistul Anului’ 2014, informează portalul de comunicate Webwire.

Stefan Krause, membru al consiliului director al Deutsche Bank responsabil cu activităţile instituţiei în domeniul artelor, l-a descris pe Victor Man ca fiind ‘unul dintre cei mai interesanţi protagonişti de pe scena artei contemporane’, care ‘abordează teme şi tehnici din istoria artei, rămânând totodată foarte contemporan şi vizionar’.

Născut la Cluj, în România, în anul 1974, Victor Man a obţinut pentru prima dată succes pe scena internaţională cu contribuţia sa la Bienala de la Veneţia, din 2007. Lucrările sale cu un aer enigmatic au fost recent expuse la Villa Medici de la Roma şi la o galerie de artă din Berlin.

Victor Man a fost ales Artistul Anului pe baza recomandărilor Consiliului consultativ pentru arta globală al Deutsche Bank, din care fac parte patru curatori renumiţi pe plan internaţional – Okwui Enwezor, Hou Hanru, Udo Kittelmann şi Victoria Noorthoorn.

Galeria de artă a Deutsche Bank va expune lucrări ale artistului român de la 20 martie până la 1 iunie anul viitor, într-o expoziţie personală.

Înaintea lui Victor Man au mai fost onoraţi de Deutsche Bank artiştii Wangechi Mutu (Kenya), Yto Barrada (Franţa/Maroc), Roman Ondák (Slovacia) şi Imran Qureshi (Pakistan). AGERPRES (AS – autor: Mihaela Toth, editor: Tudor Martalogu)victor_man_11656000