amber-poster-1In zilele de 7 si 8 noiembrie ICR Istanbul va fi gazda unui workshop organizat si condus de dr. Tincuta Heinzel, specialist român, presedinte al Asociatiei 2580 si cercetator la Universitatea de Arte, Berlin. Atelierul face parte din festivalul anual de artă si tehnologie Amber, ajuns anul acesta la a 13 editie, care gazduieste timp de  10 zile (1-10 noiembrie) o serie de expozitii, intâlniri, prezentări artistice si cursuri deschise sub titlul generic „V-ati conectat?”.

Timp de două zile specialisti în domeniul design-ului, artisti, ingineri, profesori de artă si design din regiune se vor întâlni la sediul ICR Istanbul pentru a genera conversatii si solutii legate de statutul artei si design-ului în contextul societătii de consum si a massificării productiei. Organizarea acestui workshop în cadrul festivalului Amber din Istanbul aduce în prim plan creativitatea românească si contributia specialistilor români în domeniul artei, designului si tehnologiei. Contribuie în acelasi timp la crearea unor legături profesionale în regiune si la promovarea României ca tară-exportator de cunoastere în domeniu. Anul acesta la festival participă, pe lângă artistii si specialistii turci, invitati din Europa si Statele Unite. Festivalul are loc în sapte locatii prestigioase din Istanbul, printre care si ICR Istanbul.

Platforma Amber, organizator principal al festivalului, este constituită cu scopul de a crea legături atât între artisti, universităti si industrii creative, cât si intre orase prin activitatea sustinută pe care o desfăsoară în Istanbul, dar si în Haga, Linz sau alte orase europene. Printre activitătile platformei se numără organizarea de seminarii, conferinte si derularea unei scoli deschise în domeniul design-ului.

ICR Istanbul este pentru prima data partener al festivalului, creând astfel o legătură importanta ce va permite participarea romanească si in editiile viitoare. Evenimentul se înscrie, de asemenea, în strategia ICR Istanbul de deschidere către publicul larg a sediului institutului, Conacul Musurus Pasa si de transformare a unicei proprietăti române de patrimoniu din Turcia într-un reper însemnat pe harta culturală a Istanbulului – transmite ICR Dimitrie Cantemir  Istanbul.

Detalii festival:
www.amberplatform.org