La Galeria de Artă Pál din Miercurea-Ciuc, are loc pentru a doua oară, organizarea concursului tinerilor artiști plastici.

Concursul denumit ArtDebut, este dedicat în exclusivitate tinerilor artiști plastici spre a le oferi o șansă de prezentare, de avansare în carieră. Cu ocazia concursului de anul trecut, s-au prezentat cu numeroase lucrări promițătoare. Câștigătoarea concursului și totodată a unei expoziții individuale la Galeria de Artă Pál fiind artista plastică Bors Eszter, originară din Miercurea-Ciuc. (http://www.palgallery.ro/expo.php?id=10 )

Regulament:

Participanții sunt aleși pe baza lucrărilor sosite, data limită fiind: 8 iulie 2013, orele 23:59.

Criterii de participare:

Pot participa artiști sub 30 de ani, absolvenți ai unei facultăți de artă și posesori ai unei diplome de artă plastică sau artă decorativă, precum și cei care își susțin masteratul în arte plastice.

Tema este la alegere.

Lucrările pot fi de maximum 2 m2.

Premiul concursului:

  • Organizarea unei expoziții de artă la Galeria de Artă Pál în cursul lunii august 2013.
  • Editarea unei broșuri PAG care va prezenta artistul și lucrările sale expuse la galerie.
  • Prezența online pe site-ul Galeriei Pál și în comunicatele de presă ale galeriei.

 

Participare:

Așteptăm lucrările exclusiv în format electronic la Galeria de Artă Pál, pe adresa de mail: [email protected].

E-mail-ul trebuie să conțină:

  • C.V.  – care trebuie să conțină și datele participantului: adresa exactă, numărul de telefon, adresa de mail.
  • Machete/fotografii: (10-15 Machete/fotografii de bună calitate despre lucrările – min.8 MP rezoluție, format .jpg, .png, .tiff, avi)
  • Listă care trebuie să includă numele artistului, titlul lucrării, dimensiunile lucrării, anul fabricației, tehnica și valoarea teoretică.

Foarte important ca lucrările reproduse să corespundă cerințelor de expunere: lucrările de grafică înrămate, lucrările de acuarelă și pastel înrămate și cu sticlă sau între două …. de sticlă, și cu agățători. Câștigătorul trebuie să își asigure transportul materialului expoziției la fața locului, la Galeria de Artă și Casa de Licitații Pál (Miercurea-Ciuc, strada Szász Endre, nr. 28), totodată asigură că materialul de bază al expoziției îl constituie lucrările participante la concurs.

Data limită a trimiterii lucrărilor: 8 iulie 2013, ora 23:59.

Lucrările sosite după data limită nu se iau în considerare.

Nu se percepe taxă de participare.

Juriul: Curatoriul PAG

Premiul public

Anul acesta, concursul nostru se va extinde și prin faptul că pe pagina de Facebook a galerie va avea loc un concurs între lucrările trimise. Lucrarea care va acumula cele mai multe like-uri va primi premiul publicului în data de 22 iulie. Premiul va consta într-un mini catalog  PAG care va conține lucrările câștigătorului.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0743 665 162, zilnic între 10 și 17.

Galeria de Artă Pál

www.palgallery.ro