Expoziția, realizată de către Muzeul Național al Banatului (curator: Marius Cornea) și Fundația Interart Triade, este prilejuită de lansarea amplei monografii a Adrianei Botez-Crainic despre Romulus Ladea. Expoziția cuprinde, alături de sculpturile artistului, și alte lucrări de pictură și grafică (Alexandru Popp, Catul Bogdan, Aurel Ciupe, Lucia Piso Ladea), precum și fotografii din perioada interbelică, ce vor depune mărturie despre omul și artistul Ladea și ”lumea lui cuprinzătoare”.
Prezintă: Smaranda Vultur.
Materialul expus provine din colecții private și din arhiva Virgil Birou, donată Muzeului Național al Banatului. Expoziția rămâne deschisă până în 23 septembrie.
Autoarea oferă autografe.

Forfotă la TRIADE: aproape de bancul de lucru al lui Peter Jecza, ce veghează din colțul galeriei, sosește Maestrul: preț de câteva zile vor sta alături… Iară… Ca-n vremurile de demult, pe când Peter ucenicea pe lângă arta sculptorului celui mare. Romul Ladea i-a fost dascăl. A învățat de la el rigoarea construcției, suveranitatea artistului, sub mâna căruia materia devine formă, ARTĂ… Se va oficia, tăcut, un ritual: timpii vor renaște, o vreme de cândva se va apropia, tăcută… Oameni ce-au fost vor clipi din fotografie, chemați de Romul Ladea. O lume mai cuprinzătoare va prinde chip… 
Ne va conduce Smaranda Vultur și doamna Botez-Crainic.

Vă așteptăm. Va fi sâmbătă, 15 septembrie, de la șase.

Fundaţia Interart TRIADE
Str. Peter Jecza nr. 3
300774 Timişoara