Colecția PATZAIKIN Fashion toamnă – iarnă 2012 – 2013 a defilat la Museumsquartier Viena, în cadrul festivalului Summer of Fashion, prezentat de Combinat & MQ Point si organizat de MQ, quartier21, ICR Viena / Rumänisches Kulturinstitut Wien.

 

Până pe 2 septembrie 2012, o serie de obiecte din noua colecţie se găsesc, pentru publicul român,  în Băneasa Shopping City, la pop-up shop PATZAIKIN, magazinul – eveniment deschis în perioada Jocurilor Olimpice de la Londra.

Lansarea internatională a brandului pe podiumul vienez este marcată de o abordare proaspătă, inspirată de frumusețea genuină a peisajului Deltei Dunării.

 

Combinat_Modeschau (c) Jürgen Hammerschmid

Linia masculină a colecţiei îmbină stilul sportiv-casual cu elemente avangardiste şi urbane – în total 16 ţinute tonice şi maleabile. Pantalonii, salopetele, gecile, paltoanele şi vestele, cămăşile, paltoanele de tip parka, bluzele şi accesoriile lucrate manual (pălării de stuf, sandale şi pantofi din piele) sunt, graţie croielilor simple şi culorilor discrete, ideale pentru siluete obişnuite.

 

Combinat_Modeschau (c) Jürgen Hammerschmid

Frumuseţea materialelor naturale (bumbac, in, cânepă) este accentuată cu fiecare purtare, culorile oscilează între tonuri de gri şi bej, până la un puternic albastru denim sau negru decolorat, evidenţiind intenţia declarată a labelului de a regăsi prin intermediului designului contemporan calea spre natură.

 

Reminescenţele stilului utilitar clasic devin noi declaraţii estetice – buzunarele mari se regăsesc pe bluze, pantaloni şi geci. Iar nuanţele subtile ale imprimeurilor realizate manual pe denim constituie un alt punct de originalitate al colecţiei.

 

 Noua colecţie a labelului PATZAIKIN este mai mult decât o simplă interpretare estetică a unui tărâm paradisiac. Ea reuşeşte să incapsuleze atmosfera densă, misterioasă şi liniştită a unui colţ de lume insuficient explorat. Piesele colecţiei sunt rezultatul metodelor de producţie tradiţionale combinate cu inovaţiile prezentului şi încorporează atât lifestyleul urban, cât şi spiritul de aventură al celor dornici să (re)descopere natura.

 

Din iunie până în septembrie, Viena stă anul acesta sub semnul modei, iar prezenţa brandului PATZAIKIN a fost posibilă cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, care contribuie cu un program dedicat designerilor şi artiştilor români.

                                                                                                                                                        

Luna august a fost marcată la Viena de prezența brandului PATZAIKIN. În perioada 3 august – 6 septembrie 2012, colecția PATZAIKIN (toamnăiarnă 20122013) se regăseşte în fashionshopul COMBINAT al Museumsquartier. Lansată în noiembrie 2011 la București (linia sport) și apoi în februarie 2012 la Berlin Fashion Week (liniile denim şi in), colecția a ilustrat perfect principiile care guvernează evoluția componentei de vestimentație și accesorii a brandului PATZAIKIN: confort și calitate, materiale ecofriendly și de proveniență majoritar românească, excelență în design și respect pentru tradiție.

 

Despre PATZAIKIN FASHION

 

PATZAIKIN FASHION se adresează persoanelor active urban, eco-responsabile, dornice să redescopere natura. Povestea fascinantă a multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, legenda vie a canotajului internaţional, şi frumusetea neatinsă a Deltei Dunării constituie surse de inspiraţie perpetue pentru brand, o platformă de creație și produse 100% românești.

 

În 2012, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a selectat brandul PATZAIKIN să conceapă ţinuta oficială a delegaţiei române la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra 2012. Colecţia se regăseşte pentru public in pop-up shop PATZAIKIN din Băneasa Shopping City București, deschis doar pana pe 2 septembrie 2012, pe perioada desfăşurării Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Londra.

 

În iulie 2012, PATZAIKIN FASHION a debutat pe catwalk-ul de la Berlin Fashion Week, iar în luna august a fost prezent la Summer of Fashion, Museums Quartier, Viena.

 

Designerul principal al brandului este Olah Gyarfas, apreciat internaţional pentru activitatea sa.

 

Website-ul de prezentarea a brandului și colecției: www.patzaikin.com

 

Contact: Alina Serban, [email protected], 0745 028 544