Square Media organizeaza primul eveniment dedicat exclusiv cartii de arta „Carte cu arte”

Un produs Asociatia Culturala Iidioma

 Editia intai lanseaza un concurs carte-obiect, sustinut de Radio France Internationale.

Inscrieri in perioada 10 – 14 septembrie 2012

Prin experienta cartii poti trece in mai multe feluri: ea poate fi o mirare, o meticuloasa abordare, o cautare, o simtire, o daruire, o pierdere, o catalogare sau o simpla ocheada. Asa se intampla si cu cititorul si cu producatorul si cu distribuitorul. Ceea ce ii uneste este intalnirea continutului cu forma; un intreg, deopotriva subiect si obiect, in care grafica rezoneaza cu detaliul tipografic si conceptul cu expunerea in raft, in librarie, in urbe.

Idioma este felul in care incercam sa sprijinim promovarea acestui tip de carte intr-un mediu deschis dialogului, sa impulsionam productia, sa dezvoltam distributia.

 

Ceea ce ne propunem acum este sa aflam ce face aceasta carte deosebita, scumpa, ascunsa. Ce face dintr-o carte o carte-obiect? CARTE CU ARTE porneste, de aceea, invers: de la intreg catre parte. Scoate hartiile din coperti, descoase tipograful si legatorul, intra in vorba cu librarul, cauta surse de finantare, intreaba graficianul, citeste fragmente.  Cu alte cuvinte cartea cu toate artele ce o constituie. Atat a lecturii cat si a productiei. Pentru ca poti citi si textul si imaginea, dar si hartia, si formatul cartii, si copertile, si legatoria.

 

Acest fel de carte se va gasi si povesti la CARTE CU ARTE cu ajutorul celor care gandesc, tiparesc, promoveaza, finanteaza: editori si producatori de carte din galerii, din asociatii, din muzee si centre culturale; furnizori de tipar si de suporturi de imprimare; librarii; institutii de finantare; ateliere de creatie si de manufactura; scriitori; artisti; graficieni – noi toti, de la organzatori si participanti pana la parteneri si sustinatori.

 

Va invitam acum pe voi sa participati direct in cadrul evenimentului printr-un concurs de carte-obiect! Sa faceti o carte asa cum credeti de cuviinta si pentru care puteti primi premiul IDIOMA!

Pentru detalii si conditii va invitam sa accesati www.asociatiaidioma.ro

Va invitam de asemenea sa participati in cadrul atelierului de manufactura carte-obiect – Cartea de Hartie! Detalii puteti gasi pe acceasi www.asociatiaidioma.ro! Atentie!!! Inscrierile incep in scurt timp!

 

Aflati mai multe despre ce se va intampla exact in timpul evenimentului, rasfoind pdf-ul de pe site si urmarind noutatile ce vor aparea pe parcurs, pana la jumatatea lunii noiembrie. Mai tarziu, din 19 noiembrie si pana in 16 decembrie, va vom invita, alaturi de Universitatea Nationala de Arta, de UNAgaleria si de partenerii nostri, sa descoperiti CARTE CU ARTE in plina desfasurare si intr-o prima experienta a lecturii altfel.

 

——————–

co-organizator: Universitatea Nationala de Arta

editori: Asociatia pentru Arta Ilfoveanu, Atelierul de Grafica, Centrul de Introspectie Vizuala, Fotocabinet, Galeria Noua, Galeria Posibila, Igloo Media, Institutul Cultural Roman, Editura Jumatatea Plina, Muzeul Taranului Roman, Editura UNArte

librarii: Anthony Frost, Bastilia Librarium, Carturesti, Librariile Humanitas, Libraria Jumatatea Plina

tehnici si suporturi de imprimare: Imprimeria Arta Grafica, Inkorporate Print, Master Print Super Offset; Antalis Romania; Epson Romania; Atelierul de Carte; Square Media

platforme de finantare: Adminstratia Fondului Cultural National, Punctul de Contact Cultural pentru Programul Cultura 2007-2013

carte manufacturata / tiraj limitat: Razvan Supuran, Ioana Dinescu, Lucian Muntean

manual de tipare: Ana Alexe

Stefan Caltia a sprijinit acest proiect cu sfaturi si desene / imaginea Carte cu Arte

Atelierul de Carte a facut ateliere, carti si obiecte

Ana Maria Baciu a facut obiecte cu arte

parteneri media: Igloo, modernism.ro, Adevarul, Historia, Dilema Veche, ArtClue, Observator Cultural, Liternet.ro, Decat o revista, Radio Romania (Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti fm, Radio Romania 3net), Radio France Internationale

 

——————–

curatori: Cosmina Chituc, Andy Braniste, Jan Eugen

grafica si prepress: Irina Marculescu

web: Nicusor Braniste

tipar materiale promotionale sustinut de: Imprimeria Arta Grafica, Inkorporate Print, Master Print Super Offset

pe hartie oferita de: Antalis Romania

 

——————–

pentru orice alte informatii precum si pentru materiale de presa sau stickere web

nu ezitati sa contactati:

 

[email protected]

021 313 35 71 / de luni pana vineri / 10.30-17.30

str. Fabricii 47 etaj 3 sector 6 Bucuresti

——————–

 

 

Cosmina Chituc

 

IDIOMA

 

gsm: 004 0724 24 32 16

tel.: 004 021 313 35 71

fax: 004 021 313 35 81

[email protected]

www.asociatiaidioma.ro