Artistul vizual timişorean Mircea Popescu a reprezentat România la Binenala de Arta Contemporană de la Mulhouse, Franţa, eveniment ce va avea loc în perioada 9-12 iunie 2012. Proiectul pentru care timişoreanul a fost selectat  cuprinde o serie de linogravuri şi este intitulat “Portetul, ecorşeu al timpului” – “The unwrapped portrait of time”.

Lui Mircea Popescu i-a fost pus la dispoziţie unul din cele 100 de standuri expoziţionale amenajate în incinta Parc Expo Mulhouse, unde expun artişti de prestigiu din Europa. Popescu este membru al grupului de gravori „Xilogravura – Matrice Stilistică”, coordonat de către prof. univ. dr. Suzana Fântânariu.
Proiectul care va reprezenta România la importanta bienală din Franţa este realizat cu suportul Facultăţii de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi cu sprijinul Primăriei Timişoara, al Consiliului Local Timişoara şi al Casei de Cultură, în cadrul conceptului Timişoara – Open Art City / Timişoara – Oraş Deschis al Artelor.