ULTIMII EROI

-de Anca Stefan-

-spectacol lectura in cadrul Luna Scrie despre Tine

Marti 24 aprilie 2012 ora 19:00 la teatrul LUNI de la Green Hours, București

In distributie:

Monica Marinescu, Iulia Verdes, Sorin Poama, Alexandru Potocean, Sever Barsan, Alexandru Fifea

– intrarea libera-

Maia are 25 de ani si obiceiul de a sari peste prezentul plictisitor, direct in trecutul glorios. Asta pentru ca relatia ei actuala cu Dragos, pompierul hitlerist student la psihologie, s-a plafonat, in timp ce magia din liceu ii da mereu tarcoale cu amintiri despre prieteni, betii, saruturi, pariuri si momente cand se simtea in varful lumii. Asa ca Maia se gandeste sa il sune, dupa 6 ani, pe Tudor, rockerul filosof cu intentii criminale, de care a fost mereu indragostita.

 Fragmente de text:

”DRAGOS: Uite aici cum arata un copac desenat de un om normal…vezi…are crengi, are si niste frunzulite, a facut omul asta si un soare. ( MAIA ii ia cartea si da cu ea de perete.) Acum esti exa-ge-ra-ta!

MAIA (incepe sa urle): De unde stii mai tu atatea despre mine? Cand ai mai vorbit mai tu cu mine in ultimul an? Cand am mai stat noi de vorba in ultimul an sa iti permiti tu sa ma faci retarda? Habar nu ai ce simt, ce fac, cum mai sunt si gata copacul-briosa iti spune tot?

TUDOR: Oricum nu o sa gasesti pe nimeni mai bun ca mine si nici eu pe nimeni mai bun ca tine. Daca gasesti, sa-mi spui. O sa iti spun si eu. Dar nu o sa se intample.

MAIA: Si daca nu gasim pe cineva mai bun, dar gasim pe cineva care sa ne faca sa iubim mai mult?

TUDOR o saruta pe frunte.

TUDOR: Nu o sa se intample.”

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/ultimii-eroi/

 

STAND UP PLS

-de Silviana Visan Carter-

Miercuri 25 aprilie 2012 ora 19:00 la Teatrul Act, București

-spectacol lectura in cadrul Luna Scrie despre tine-

In distributie:

Silviana Visan Carter, Simona Cuciurianu, Andreea Esanu, Alexandru Fifea, Ionut Grama, Lucian Iftime, Sorin Poama, Oana Popescu, Daniel Popa, Gilda Stan

-intrarea libera-

Cleo lucreaza la videochat dar nu stie engleza. In acelasi timp urmeaza cursurile facultatii de actorie desi profesorii ii spun ca la 28 de ani e prea batrana. Totul se complica in momentul in care fratele ei este arestat pentru trafic de droguri.

 Fragment de text:

” PROFESORUL: (calm) Popa o sa faci cum iti zic eu,si cand vei fi si tu mai feminina,cand vei invata si tu cum sa te asezi pe un scaun… Cum sa te uiti la un barbat… Uite la domnisoara Popescu ce suava e, cand se uita o data la Adelin, l-a hipnotizat deja…ia uite…uita-te putin la ea…

(Cleo se uita printre lacrimi la domnisoara Popescu, care isi da ochii peste cap plina de incredere in sine)

 PROFESORUL: Uita-te la Aurora ce delicata e,ce senina,si simti in acelasi timp siretenia din zambetul ei …ia …ia uita-te putin si la ea….(zambeste excitat de Aurora. Cleo se uita printre lacrimi, plange fara zgomot) O actrita, sau un actor trebuie sa fie histrionic, chiar usor cabotin….tu nu esti nici una nici alta….nu stiu ce sa-ti zic….si nu cred ca vei fi vreodata,esti altfel plamadita… Trebuie sa-l ai pe vino-ncoa, Popa…asta e adevarul, tu nu-l ai!!!

VOCEA DIN OFF A LUI CLEO: Nu stiam ca si aici trebuie sa ma port ca la video chat.

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/stand-up-pls

 

———————————————————————————————

 ”Scrie despre tine” este un atelier de dramaturgie in care participantii dezvolta piese de teatru pornind de la povesti si experiențe personale.  Va invitam la evenimentele din cadrul ”Luna Scrie despre tine” pentru a vedea primele texte generate in acest atelier: 7 spectacole lectura, doua productii independente de teatru si un workshop deschis.  Mai multe detalii despre program, autori si atelier aici:

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/ultimii-eroi/