SINOPSISURI si program Spectacole Lectură din cadrul LunaScrieDespreTine

24 aprilie – 17 mai 2012, București

ULTIMII EROI (de Anca Stefan)- 24 aprilie ora 19:00 Teatrul LUNI de la Green Hours

Maia are 25 de ani si obiceiul de a sari peste prezentul plictisitor, direct in trecutul glorios. Asta pentru ca relatia ei actuala cu Dragos, pompierul hitlerist student la psihologie, s-a plafonat, in timp ce magia din liceu ii da mereu tarcoale cu amintiri despre prieteni, betii, saruturi, pariuri si momente cand se simtea in varful lumii. Asa ca Maia se gandeste sa il sune, dupa 6 ani, pe Tudor, rockerul filosof cu intentii criminale,  de care a fost mereu indragostita.

 

STAND UP PLS (de Silviana Visan Carter)- 25 aprilie ora 19:00 Teatrul ACT

Cleo lucreaza la videochat dar nu stie engleza. In acelasi timp urmeaza cursurile facultatii de actorie desi profesorii ii spun ca la 28 de ani e prea batrana. Totul se complica in momentul in care fratele ei este arestat pentru trafic de droguri.

BRÂNZĂ TOPITĂ (de Corina Ciubotaru)- 3 mai ora 19:00 Ceainaria Carturesti

Visul Elizei e sa faca publicitate. Pentru ea, publicitate inseamna sa faci oamenii fericiti si asta isi doreste si ea: ca oamenii sa creada in ceva mai bun, sa rada si sa fie fericiti, ca la televizor. De la 14 ani, Eliza e convinsa ca vrea sa faca publicitate cu orice pret si nu intelege de ce nu isi doreste toata lumea asta. Cand intra in prima agentie insa, Eliza descopera un  univers cladit pe alte reguli decat cele la care se astepta.

EU, GEN (de Alex Fifea)- 4 mai ora 18:00 Teatrul LUNI de la Green Hours

Eugen a învătat sa vorbească, apoi a trebuit să învețe să tacă. A învătat să nu ceară prea mult. Eugen stă de 5 ani pe canapea si nu mai face nimic. Nu mai vrea să gresească nimic. Fumează. Se gândeste la lucrurile pe care le-a făcut. A făcut facultatea de actorie. A lucrat de câteva ori chelner. A avut câtiva prieteni pe care nu îi mai are. Lui Eugen îi e frică să nu ajungă un boschetar. Un om nebun care delirează pe stradă, un om invizibil.

IO TE-AM FACUT, IO TE OMOR (de Andreea Lupu)- 9 mai ora 18:00 Spatiul Platforma (Anexa MNAC)

Flori e singura la parinti.  Singura fata a lui tata. Tata i-a spus dintotdeauna ca nu face nimic suficient de bine. Nu gandeste, nu tace cat trebuie, nu vorbeste cat trebuie, nu se imbraca cum trebuie, nu se machiaza. Iubitul ei nu e ce trebuie. Greutatea nu-i aia care trebuie. A fost  intotdeauna aproape de BINE, fara sa fie acolo niciodata. E Flori si nu e ce trebuie.

LA BUCĂTĂRIE ȘI LA MARE (de Cosmin Briciu)- 10 mai ora 18:00 Spatiul Platforma (Anexa MNAC)

Rares si Andreea sunt singuri la parinti si sunt impreuna de foarte tineri. Sunt fericiti impreuna sau mai degraba nu pot unul fara altul. Rares si Andreea nu mai au nevoie de nimeni altcineva. Incearca orice impreuna. Isi promit ca nu vor deveni niciodata ca parintii lor. Nu se vor blaza. Relatia, un fel de reper de stabilitate si pentru prietenii lor, devine o constructie mai mare decat ei. Rares si Andreea privesc constructia asta cum se clatina si cum cade, incet, sub ochii lor.

DE FIECARE DATĂ CAND NE DESPĂRȚIM (de Dana Canurschi) – 15 mai ora 19:00 Teatrul LUNI de la Green Hours

Marei ii plac despartirile. Ar vrea tot timpul sa fie in pragul unei usi, sa stie ca poate sa plece sau poate sa stea, si, daca sta, sa stie ca va pleca la un moment dat. Locuieste cu chirie intr-un apartament din Bucuresti, schimba colegi de apartament si job-uri fara regret si refuza sa-l numeasca pe prietenul ei prietenul ei.

 

TEXTE IN LUCRU- scene din textele care sunt in lucru cu participanții din grupele noi  – 17 mai ora 19:00 Teatrul LUNI de la Green Hours

 

CONTACT

Vera Ion- 0744427583

[email protected]

http://scriescrie.wordpress.com/

http://ichclown.wordpress.com/