Între 27 martie şi 14 aprilie 2012 ai ocazia să participi la o serie de evenimente de dans cotemporan, la Bucuresti. Gasesti programul mai jos.

IESITI DIN CASA DACA VA PASA! sau DRUM UP sunt două dintre variantele deosebit de interesate pe care CARTIERUL DE DANS ţi le recomandă.

DANCE A PLAYFULL BODY, THE THING DOESN’T  TOUCH ME apariţii recunoscute atât aici cât şi în afară sau CORP BAZAR, senzorial, intens, dinamic şi nou, sunt mai mult decât propuneri provocatoare.

ThisThingdoesntTouchMe

ThisThingdoesntTouchMe

Ca BONUS, iţi poţi rafina simţurile cu un jambon eclectic de filme, RETROSPECTIVA DE DANS.

De asemenea, esenţial pentru trecut şi viitor, LE JACKQUE şi UNINVENTED THEATRE vor creea o lume ascunsă şi învăluită în mister chiar şi pentru orice cunoscător.

uninvented.theatre

uninvented.theatre

Parteneri Media: Modernism, Sapte Seri, ArtClue, Metropotam, Sustinem.info, Centrul Cultural de Informare, OrasulM.eu, Calendar Evenimente.

Mai multe informatii: cartieruldedans.org, rezerva: [email protected],

Contact: 0726 341 931; 0741 113 365; 0724 855 172.

 

PROGRAM

27 Martie – 15 Aprilie

 

The Thing doesn’t Touch Me

de Valentina de Piante (Ro / It)

 

Valentina de Piante trateaza comprezenţa diferitelor inteligenţe  ale corpului căutând o retrezire la conştiinţă a unor corpuri ancestrale şi actuale.

The Thinig doesn’t Touch Me este un traseu de la biologic la imaginar, ce integreaza diferite nivele  de conştiinta: emoţionale, senzoriale, intelectuale.

 

Studio Unesco

Marti 27 martie // 19:00

20 Ron

 

Corp Bazar

de Catrinel Catana, Timea Kovacs  si Andreea Belu

 

Catrinel, Timea si Andreea pun intrebari in legatura cu realitatea sociala si individuala  in care se afla.

Sub forma unui monolog interiorizat, pus mereu sub semnul intrebarii, se vorbeste despre interdependenta si lipsa de comunicare.

BONUS : Proiectie DV8, The Cost of Living

 

Studio Unesco

Miercuri 28 Martie & Vineri 30 Martie // 19:00

20 Ron

 

Dance a playful body

de Andreea Novac

 

< Spectacolul Dance a playful body, Istvan Teglas – performer, Andreea Novac – directie artistica, m-a schimonosit. Nu-i de ici de colo sa fii martorul unui singur om, intr-o liniste care cu fiecare secunda devine din ce in ce mai agresiva; un om care incearca se urce pe un perete, care se contorsioneaze,  urla, schiteaza sinuciderea prin expectorarea intimitatii, se dezbraca, fumeaza o tigara.

E greu sa-ti revii dupa un astfel de spectacol, de unde sa-ll iei si sa te iei, care e firul narativ, lipsesc replicile, conflictul si narațiunea sunt doar fragmentar-vizuale. >

The Chronicle Un manual in 35 de minute de folosire a trupului pentru a te dezbara de el.

 

Studio Unesco

Sambata 31 Martie // 19:00

20 Ron

*spectacolul contine nuditate si nu este recomandat persoanelor sub 18 ani.

Zambetul Printesei

de Le Jackque

 

 

Le Jacques este un concept teatral nou, nascut prin imbinarea filmului de animatie cu teatrul de umbre.

Personajele sunt siluete construite si manuite de maestrii papusari, iar decorurile sunt imagini animate, proiectate din spatele ecranului cu un retroproiector.

Spectatorul are atat bucuria de a viziona un film de animatie cat si caldul sentiment ca se afla la un spectacol de teatru de siluete manuite cu sensibilitate de papusari profesionisti.

 

Studio Unesco

01 Aprilie //  17:00 & 19:00

25 Ron

 

Povestea lui Jester

de Uninvented Theatre

 

Episodul 1

 

Uninvented Theatre propune in premiera in Romania conceptul de teatru serial accesibil oricui.

Povestea lui Jester este episodul intai din seria  Aventuri cu Personaje Fantastice, care asteapta sa evadeze din mintile oamenilor.

Un spectacol dinamic, despre curaj, prietenie si … supa de rosii, ce starneste pofta de joc si imbata de placere euforica, prin emotii si idei,

 

Studio Unesco

30 & 31Martie; 1 & 2 Aprilie. // 10:30

16 Ron

*spectacolul face parte din proiectul Walking Art al Companiei Uninvented Theatre

 

 

Drum Up

cu Orlando Petriceanu

 

DIN ALT CARTIER vine unul dintre workshop-urile esentiale pentru orice persoana interesata sa-si cultive corpul, miscarea si ritmurile dupa care acestea se pot modela.

Vorbim despre atelierul de drumming al lui Orlando Petriceanu, actor si percutionist de exceptie.

Timp de 8 zile, intre 2 si 12 aprilie, acesta va va invata sa creati ritmuri, sa exprimati stari, trairi, senzatii prin intermediul acestora, ba chiar sa comunicati prin alternante de ritmuri, in cadrul unor sedinte de o ora si jumatate.

 

Studio Unesco

02 Aprilie – 12 Aprilie // 18:30 – 20:00

500 Ron

*primii zece inscrisi beneficiaza de 150 Ron reducere

Iesiti din casa daca va pasa!

de Catinca Draganescu

 

Ieşiți din casă, dacă vă pasă este un one woman show de teatru, un documentar realizat dupa evenimentele recente din Piata Universitatii si Piata Romana.

Spectacol se prezinta ca un manifest pe tema solidarității sociale la români, printr-un colaj de text,  din confesiuni, cărții, articole si marturii on-line.

<Ne-am propus un spectacol frust ce să expună cu umor şi ironie mentalitatea noastră neaoşă în acest context istoric, politic, social şi mai ales uman, cuprins de ample frământări legate de identitate şi moduri de acțiune.>

Catinca Draganescu

 

Studio Unesco

12 Aprilie // 21:00

20 Ron