Cluster – Cristina Coza-Damian – Galeria Nano, 4-31 oct 2019

Curator: Gabriel Marian

La împlinirea a 5 ani de la prima expoziţie (şi 7 ani de prezenţă online), Galeria Nano revine la pasiunea dintotdeauna pentru picturi în format mic, lucrate minuţios şi în tehnici tradiţionale, dar cu subiecte cât mai contemporane. Cu această ocazie am invitat-o pe Cristina Coza-Damian să-şi prezinte chiar ea noua serie de lucrări:

«Proiectul Cluster reprezintă bucuria de a privi și de a vedea conștient lumea. El se referă la starea de luciditate, momentul în care ești conectat la realitățile care te înconjoară. Iar cea mai importantă realitate a mea este cea vizuală.

Punctul de pornire al lucrărilor este diseminarea unei lumi încapsulate într-o imagine.

La fel ca unele plante care dezvoltă un număr mare de frunze, cu rol protector în viața vegetală, omul formează colecții ca să își creeze o zonă intimă de confort pe care o controlează.

Colecţiile ne ajută să facem față incertitudinilor realității. Același efect îl are pictura pentru mine, lucru pe care vreau să îl transmit prin imaginile obsesiv lucrate, prin atenția la textură, lumină și detaliu. Prin conceperea unor imagini care să facă privitorul să se apropie de obiectul de artă, să renunțe la prezentul cotidian și să înceapă să privească cu adevărat, încerc să îl fac să fie prezent în pictură.»