Și în acest an școlar, Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava vă adresează invitația de a participa la:
Concursul Național Video Art pentru liceeni
Ediția a IV-a 2012
Cu o experiență bogată, acumulată în edițiile anterioare, concursul oferă tinerilor liceeni, pasionați de arta video, în general, o modalitate inedită, dinamică, atractivă în contextul căreia își pot descoperi reale calități pentru o viitoare profesie, în domeniul multimedia sau cinematografie. Având un format original, prin derularea etapei practice finale, concursul nostru oferă o experiență unică tuturor participanților și, implicit,  posibilitatea de a relaționa în  cadrul unei  comunități din ce în ce mai numeroase, având aceeași pasiune.
Ca și în anii anteriori, concursul este inclus în Calendarul activităților educative naționale – anul 2012, la secțiunea A2. Domeniul cultural-artistic, Arte Vizuale, poz. 25.
Implicarea dumneavoastră în derularea concursului – ca profesori coordonatori – asigură una din cerinţele învăţământului modern – interdisciplinaritatea – şi poate constitui, în acelaşi timp, un reper al activităţii personale, care, în ultima vreme, este atât de mult cuantificată. Toţi profesorii implicaţi în coordonarea echipelor vor primi adeverințe de participare, în conformitate cu regulamentul concursului.
Concursul cuprinde un număr de două secţiuni:
 
1) FILM DE SCURTMETRAJ
 
2) SPOT PUBLICITAR CU IMPACT SOCIAL
În contextul celor două secțiuni elevii îşi pot dovedi câteva calităţi, poate nerelevate până acum: gustul pentru literatură, muzică, pasiunea pentru actorie, dar şi implicarea în probleme ale societăţii contemporane. Reporter, scenarist, regizor, actor, documentarist, operator video sau editor imagine sunt câteva din  opţiunile profesionale spre care oferă deschidere participarea la un astfel de concurs.
Ceea ce deosebește concursul nostru de altele din  aceeași sferă de preocupări, e faptul că la noi, elevii nu doar trimit un film spre a fi jurizat, ci vin împreună cu profesorul coordonator și chiar realizează un film la fața locului, ca probă de concurs. Prilejul este unic, întrucât oferă posibilitatea ca elevii să-și demonstreze abilitățile de viitor cineast, înlăturând, totodată, orice suspiciuni asupra paternității filmului nominalizat.
După derularea celor trei ediții anterioare am constatat că acest concurs a atras atenţia unei categorii destul de largi de profesori de diferite specialităţi, de la limba şi literatura română, până la cei de informatică. Practic, această formă de competiţie şcolară, prin participările din anii anteriori, a demonstrat interesul tuturor profesorilor, care au găsit şi în această manifestare, o modalitate extrem de antrenantă pentru elevii lor, în stimularea spiritului competitiv şi  nu numai.
Vă rugăm să popularizaţi în rândul colegilor şi elevilor dumneavoastră această formă de competiţie şcolară, care poate aduce beneficii pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru dumneavoastră.
Anul acesta premiile sunt mult mai consistente. La fiecare secțiune, Premiul I 1000 Ron , iar celelalte în ordine descrescătoare.
Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice, pe adresa liceului nostru este 7 mai 2012,  iar data finalei de la Suceava este 25-26 mai 2011.
Detalii suplimentare găsiţi în atachment sau pe seit-ul concursului la următorul link:
Web: www.concursulvideoart.ro