Duminica, 4 martie, ora 19.30, la studioul cultural Groove ON din strada Liveni 4, (Rondul Cosbuc, Bucuresti),va avea loc vernisajul expozitiei Snapshot Missing. Conceptul ii apartine Luizei Alecsandru iar expozitia il va avea ca artist invitat pe Alexandru Gurgulescu.

Proiectul isi propune o abordare interdisciplinara a realitatii cotidiene prinobservatie, naratiune si desen. Plecand de la scene decupate din spatiul urban, momente ”fotografiate” in memorie, un ”povestitor” nareaza un evenimentsau o actiune. Bazandu-se pe memoria sa vizuala, capacitatea de a retine detalii dar si pe selectivitatea memoriei si subiectivitatea in alegerea scenei, el incearca sa transmita publicului o stare, o atmosfera.

Informatia relatata aproape jurnalistic printr-un text succint este apoi preluata de artist, care o modeleaza la randul lui, exprimandu-si propriile viziuni stilistice si aducand un al doilea nivel de subiectivism. Primul public receptor devine astfel artistul care face posibila reproducerea vizuala a realitatii povestite. Povestile vizuale se abat simtitor de la principiul obiectivitatii facand loc cooperarii intre un martor-povestitor si un povestitor-ilustrator, ambii reproducand personalizat o secventa din realitate.

“Snapshot Missing” schimba focusul de pe existenţa momentului decisiv (principiu introdus in fotografie de Henri Cartier-Bresson), acesta devenind momentul deciziei care ramane exclusiv in memoria observatorului. Publicului ii este rezervat ultimul nivel de interpretare subiectiva.