Concurs national pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta Romania

la cea de-a 13-a editie a Expozitiei Internationale de Arhitectura – la Biennale di Venezia

 

Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Roman si Uniunea Arhitectilor din Romania lanseaza concursul pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta Romania la cea de-a 13-a editie a Expozitiei Internationale de Arhitectura – la Biennale di Venezia.

In anul 2012, proiectele care vor reprezenta Romania la cea de-a 13-a editie a Expozitiei Internationale de Arhitectura – la Biennale di Venezia la sectiunea Participari Nationale, se vor realiza in doua spatii expozitionale: Pavilionul Romaniei din Giardini della Biennale si Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia.

 

 

Tema BienaleiCommon Ground – lansata de curatorul acestei editii, dl. David Chipperfield, pune accent pe lucrurile care sunt comune tuturor arhitectilor, de la conditiile in care este practicata arhitectura, la influentele, istoriile si afinitatile care le contextualizeaza profesia. Common Ground se refera, de asemenea, la suprafetele dintre cladiri, la spatiul urban si la contributia pe care o poate aduce arhitectura in a defini terenul comun al orasului, interogand in profunzime semnificatia spatiilor create de arhitectura: spatiul politic, social si public din care arhitectura face parte. Conceptul curatorial incurajeaza folosirea oricarui mijloc posibil pentru a vorbi despre fundamentele profesiei, subliniind importanta viitorului acestei arte, din punctul de vedere al relatiei dintre marii arhitecti si generatiile tinere care se raporteaza la acestia.

 

Regulamentul de organizare al concursului poate fi consultat pe paginile de internet ale Ministerului Culturii si Patrimoniului National (http://www.cultura.ro/articol/326), Ministerului Afacerilor Externe (http://www.mae.ro/node/12303), Institutului Cultural Roman (http://www.icr.ro/concurs_bienala_arhitectura_venetia_2012) şi Uniunii Arhitectilor din Romania (http://www.uniuneaarhitectilor.ro/concursul-national-de-selectare-a-proiectelor-pentru-bienala-de-la-venetia-2012.html).

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este: 23 aprilie 2012, ora 1700.