„Pantoful multi-media” („Multimedia Shoe”) este un proiect de cooperare artistică organizat de Modernism.ro în cadrul conceptului de Atelier în Tranziție coordonat de Franscisc Chiuariu. Proiectul prezintă o selecție de artişti contemporani români făcută de curatorul Cosmin Năsui: Maxim Dumitraș, Francisc Chiuariu, Constantin Cioc, Cristi Farcaș, Cristi Gașpar, Gabriel Ghizdavu, Teodor Graur, Valeriu Mladin, Lucian Muntean, Vasile Pop Negreşteanu, Horaţiu Christian Pavelescu, Cătălin Precup, Aurel TAR, Irina Tănase, Florin Bogdan Tomescu, Mirela Trăistaru și Mihai Zgondoiu.

Proiectul „Pantoful multi-media” reprezintă continuarea firească a proiectului „Detaliile încep pășind” organizat în 2010 în București și Cluj-Napoca și deschide pentru a doua oară anul acesta porțile Atelierului în Tranziție – o platformă de dialog în care artişti invitaţi să îşi prezinte portofoliile şi să intre într-un dialog informal cu un board de specialişti. Cei 11 artiști incluși în proiect vor prezenta lucrări de artă în diferite media: pictură, colaj, sticlă, instalaţie-obiect, instalaţie video, tehnică mixtă pe pânză.

În plus, fiecare artist este invitat să prezinte lucrări și proiecte artistice create în ultimul an, după formula „Perdeaua albă” („White Curtain”), concepută și lansată anul acesta de către Pavilionul Lituaniei în cadrul Bienalei de Artă Contemporană de la Veneția. Acest concept presupune o cortină în spatele căreia artiștii își depozitează o serie de lucrări. Fiecare dintre aceste lucrări este prezentată de către un specialist familiarizat cu parcursul artistului care a creat lucrarea, printr-o „introducere în scenă” către publicul prezent. Astfel, se trece de la o prezentare obiectivă, uneori sterilă a unor lucrari de artă la o prezentare angajată, informată și contextualizată.

Proiectul se va desfășura în atelierul artistei Mirela Trăistaru, în perioada 9-11 decembrie, începând cu ora 19.30 în fiecare dintre cele trei zile.

Adresa este Sos. Kiseleff nr.51 ,ap.2, parter, iar prezența publicului este condiționată de un RSVP la adresele de mai jos. Intrare liberă.


Pentru orice alte detalii vă stăm la dispoziție.

Responsabil comunicare: Oana Ioniță, [email protected]

Curator proiect: Cosmin Năsui

Parteneri: Primăria Municipiului București, Asociația Culturală 7

Proiectul Detaliile încep pășind 2010, de la București și Cluj-Napoca.

Atelierul în Tranziție, ediția anterioară, aici.

Despre proiectul Add to Address Book – Mirela Trăistaru, aici și aici

////////////////////////

Modernism.ro este o platformă de promovare a artelor contemporane românești, un program menit să încurajeze acest sector cultural prin proiecte, expoziții, interviuri, reportaje, activități de curatoriat și turism cultural, participare la evenimente internaționale, cu diferiți artiști şi creativi din zona artelor vizuale ori ale artelor spectacolului, oferind astfel posibilitatea de a intra zonă exclusivistă, emergentă și prea puțin cunoscută publicului român şi străin.

Foto: Lucian Muntean, Aurel Tar, Cristi Farcaș