“Scriu pentru ca trebuie si pentru ca pot. Este pe-atat de simplu, sau pe-atat de complicat. Si scriu romane pentru ca am o curiozitate deosebita fata de semenii mei. Misterul lor nu are limite.”

Paul Bailey, scriitor britanic distins cu premiile E.M. Forster Award (1974) si George Orwell Prize, va fi prezent la cea de-a patra editie a Festivalului de Literatura Bucuresti.

British Council va invita miercuri, 7 decembrie, orele 18:00 la Clubul Taranului din cadrul Muzeului National al Taranului Roman la deschiderea festivalului in prezenta lui Paul Bailey in conversatie cu scriitorul roman Mircea Cartarescu pe tema „Tara Adoptiva”.

Paul Bailey a debutat cu romanul At the Jerusalem (1967; trad. rom. 1996), care a obtinut Somerset Maugham Award si Arts Council Writers’ Award. Printre lucrarile sale cunoscute se numara Peter Smart’s Confessions (1977), nominalizat la Booker Prize, Old Soldiers (1980; trad. rom. 1996), Gabriel’s Lament (1986), nominalizat la Booker Prize, Sugar Cane(1993), Kitty and Virgil (1998; trad. rom. 2005), Uncle Rudolf (2002; trad. rom. 2009). Printre distinctiile care i s-au acordat se numara E.M. Forster Award (1974) si George Orwell Prize pentru eseul „The Limitations of Despair“.

Festivalul International de Literatura Bucuresti se va desfasura in perioada 7-9 decembrie reunind deopotriva scriitori romani si straini pentru sesiuni de lectura publica, dezbateri si dialoguri.

Mai multe informatii pe www.britishcouncil.ro si www.filb.ro.