Ana-Maria Nistor
Deformatori de opinie si manipularea prin presa

Joi, 11 octombrie 2012, 19.00
Pavilon, Sos. Nicolae Titulescu nr.1 (Piata Victoriei)

Cu umor, despre virusul nostru cel de toate zilele.

Despre efectele nocive si deformarea punctului de vedere in goana dupa rating a presei a scris… toata presa. Despre orizontalizarea valorilor si manipularea grosolana pentru a obtine senzationalul cu orice pret stie toata lumea. Despre coloana vertebrala a formatorilor de opinie se pot scrie studii anatomice. Interesant insă nu e ce fac, ci cum obtin rezultatul dorit.
Nu va propun o lectie docta, nici o teorie searbada, ci o calatorie prin cele mai importante puncte de atractie ale mass-media: o stire in cinci variante, tabloidizarea si manelizarea, demitizarea si puterea derizoriului, asa-zisi lideri si non-lideri, show-ul nimicului, hipernaturalismul si voyeurismul din presa, tacticile femeilor si ale barbatilor in manipularea opiniei publice. O discutie cu haz despre cea mai importanta putere din casa: “informatia pe surse” si cum ne modifica ea vrand-nevrand.

Ana-Maria Nistor este lect. univ.dr. la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC I.L. Caragiale unde preda Istoria teatrului universal si un curs unic in tara de playwriting si analiza textului dramatic. Este critic de teatru, scenarist, autorul unor studii de specialitate, al unei carti despre public si receptare –Teatrokratia – si al alteia despre Povestea celor mai frumoase piese de teatru. A colaborat cu ziare si reviste importante, a fost redactor sef adj. a doua publicatii, a scris scenarii TV, dramatizari, a lucrat cu cei mai importanti actori si regizori ai momentului, a organizat evenimente culturale si nu numai, a participat la cele mai importante festivaluri de teatru, este membru in diverse jurii. Printre alte distinctii, a primit Premiul Studentilor ANOSR – Profesor Bologna – Marii profesori care ne inspira.

PAVILION center for contemporary art & culture
proudly supported by UniCredit Tiriac Bank

Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 021 310 5469