Vino sa vezi arta prin reciclare

Arta contemporana poate fi creata din orice material pe care un artist il poate pune in evidenta. Daca putem combina arta cu recilarea, cu atat mai bine. Acest lucru l-a facut si proiectul Red Bull Art of Can, provocandu-i pe artistii non-conformisti, designeri sau simpli pasionati de arta sa realizeze adevarate opere folosind ca materie prima aluminiul cutiei de Red Bull.

425 de artisti s-au inscris in cadrul proiectului, insa numai 50 de lucrari vor fi expuse in cadrul galeriei care isi va deschide portile publicului larg in data de 1 Octombrie in Piata George Enescu (vis-a-vis de Ateneul Roman) si va dura pana pe 23 Octombrie, intrarea fiind libera.

Un juriu atent selectionat, format din Raluca Velisar (curator – Muzeul National de Arta Contemporana), Marilena Preda Sanc (profesor – Universitatea Nationala de Arte), Serban Alexandrescu (Executive Creative Director – Headvertising), Ghica Popa (artist grafician, Creative Director – Punct Advertising), Alexandra Maria Colta (coordonator – Arte si Meserii) au avut misiunea de a alege lucrarile de arta care vor fi expuse in cadrul galeriei Red Bull Art of Can. Piesele sunt evaluate in functie de Creativitate (ideea din spatele conceptului), Executia Conceptuala (cat de bine transmite ideea opera creata) si Constructia (calitatea executiei, a operei finale).

Pe 1 Octombrie vom afla si cei trei artisti care vor urca pe podium si vor fi premiati. Recompensa primului loc va fi o excursie de o saptamana la New York, pentru doua persoane si participarea la un workshop tinut la Muzeul Guggenheim New York. Premiul pentru locul doi va fi o excursie de 3 zile la Venetia, pentru doua persoane, pe perioada Expozitiei Internationale de Arta organizata de “La Biennale di Venezia”. Excursia include intrari la muzeele importante din Venetia. Iar premiul pentru locul trei va fi o excursie de 3 zile in Bilbao, pentru doua persoane. Excursia include intrari la muzee din oras, inclusiv Guggenheim Bilbao.

Mai multe detalii, precum si o galerie foto a lucrarilor care vor face parte din expozitie vor fi disponibile pe www.redbullartofcan.ro

Partenerul logistic al proiectului Red Bull Art of Can este F64, cel mai mare retailer de echipament foto, magazinul dedicat fotografilor amatori sau pasionati cu cea mai mare vechime din Romania. La F64 sunt disponibile aparate foto digitale sau pe film, accesorii pentru developat, lumini pentru studioul foto si mini-studioul improvizat in garsoniera, trepiedul, cel mai bun prieten pentru drumetiile pe munte sau fotografierea „off-road“, filtre, acumulatori, umbrele, rucsacuri si tot felul de accesorii: cabluri, becuri, lampi, care de abia asteapta sa intregeasca trusa foto.

Lucrarile prezente la expozitie au fost fotografiate de catre Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool, in studioul foto profesional F64 Studio.

Arta de a crea capodopere din doze de Red Bull isi are inceputul in 1999. Expozitii au avut loc pretutindeni in lume, din Europa si pana in Noua Zeelanda. Tari precum Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Marea Britanie, Africa de Sud, Singapore si SUA au inspirat artisti sa isi creeze propriile opere de arta din aluminiu.