19 februarie
Să fie dans și să fie mai vesel. Să fie la Centru, în stradă și în natură.
Sînt Ana, economistă. Mă încadrez în categoria spectatorilor, iar nivelul meu de experiență se situează la un an de dansuri populare moldovenești în clasa a 8-a și un curs de 6 luni de dansuri vest africane ghaneze. Cred că mă înțeleg bine cu flexibilitatea și mișcările unduioase. Chiar dacă nu pot oferi dovezi scrise despre capacitatea mea de a mă mișca, consider că aș face față onorabil unei astfel de provocări. Lucrez într-o mare corporație internațională. Viața mea este un videoclip filmat pe repede: trezit, Facebook, cafea, mașină, birou, calculator, seara tîrziu cumparături din colțul străzii de la non-stop, acasă, cina în pat, Facebook, somn fără vise (visez doar cînd am liber). Săptămîna asta e altfel, mi-am luat liber să dansez, vreau să-mi experimentez corpul. Merg și pe sîrmă, vreau să mă afirm. Mi-ar plăcea niște workshopuri în natură, să ne împămîntăm și să dăm măștile prefabricate jos și să dansăm… ar fi frumos.

Coregraful Cosmin Manolescu prezintă în 19 februarie un eveniment inedit realizat împreună cu spectatori, participanți la cursurile de dans de la Centrul Național al Dansului și tineri dansatori. Spectacolul a fost realizat în luna ianuarie în cadrul unei săptămîni intense de lucru cu participanții la proiect și a fost dedicat Anului European al Voluntariatului.

Evenimentul va avea loc de la ora 19.00 la Centrul Național al Dansului (B-dul Nicolae Bălcescu nr. 2, Clădirea TNB, intrarea Lăptăria lui Enache, etaj 4, Sala Rondă).

Acesta nu este un spectacol, este un cadou oferit oamenilor dragi, prietenilor, colegilor mei și tuturor celor care la început de an au nevoie de un moment de speranță. Am lansat acest proiect înainte ca CNDB să ajungă din nou într-o situație fragilă și sper ca această seară să demonstreze încă o dată cît de mult avem nevoie de dans contemporan.  Mi-aș dori să putem vorbi în viitorul apropiat de o profesionalizare a acestei arte și de mai multe resurse, spații,  care să ne scoată dintr-o stare de voluntariat ce tinde să devină perpetuă.
Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației mele și s-au dedicat integral acestei aventuri, deopotrivă echipei și participanților în proiect.

19 FEBRUARIE

Concept: Cosmin Manolescu

Cu: Adina Dragu, Alexandra Cucu, Alexandra Georgescu, Alexandra Poenaru, Alina Ghiță, Ana Maria Mavru, Andreea David, Andreea Sîrbulescu, Angelika Herta, Bogdan Drăgănescu, Catrinel Catană, Delia Vlăsceanu, Dragoș Samoil, Florentina Tănase, Ioana Hudiță, Irina Alexa-Banea, Irina Marinescu, Iulia Pop, Iulia Sima, Mihai Dragomir, Mihai Țuțu, Mircea Popa, Mirela Cercel, Molnia Efremov, Monica Gavriluță, Oana Aioanei, Otilia Lefter, Sabrina Ștefan, Sebastian Ciocan, Simona Bidigae, Valentina Chiriță

Lumini: Cătălin Niculescu

Sunet: Adrian Stoian

Management și comunicare: Ștefania Ferchedău, artsf
Compania Paradis Serial, [email protected]

Cosmin Manolescu este coregraf, performer și director artistic al Companiei Paradis Serial (fosta companie DCM). În 1997, împreună cu Gabriela Tudor a înființat Fundația Proiect DCM (în prezent Fundația Gabriela Tudor), care a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului din București.
19 februarie este un proiect artistic produs de compania Paradis Serial / Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului Dans.Acces inițiat în 1998 de Gabriela Tudor.
Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Dansului București.

Parteneri media : 24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro, Youmago.ro, Tataia, RFI Romania
Foto credit: Ionut Barbulescu & Cristian Vrabete