În ciuda vremii ploioase, Piata „George Enescu” s-a dovedit neîncăpătoare pentru melomanii prezenţi ieri, 28 iunie, la recitalul pianistului Horia Mihail.

Astăzi, 29 iunie, programul continuă în Piaţa George Enescu”. Începând cu orele 19.30,

publicul va putea urmări un recital de 30 de minute al artiştilor de la Trio Veritas. Aceştia debutează în cadrul Bucharest Music Film Festival, având o componenţă strălucită: Mădălina Florescu – pian, Mihaela Anica – flaut, Laurenţiu Darie – fagot. Din programul lor amintim: Allegretto scherzando” de Ludwig van Beethoven, Romance” de Wolfgang Amadeus Mozart, Allegro” de Gaetano Donizetti, Presto” de Francis Poulenc, Cântec de toamnă”, de Piotr Ilici Ceaikovski, Selecţii din opera „Carmen” de Georges Bizet.

Începând cu ora 20.00, Cvartetul Artmusik, format din: Marius Biclea – vioara I, Emil Stegar – vioara II, Florin Matei – violă, Dan Joiţoiu – violoncel, va susţine un concert de o oră. Din programul lor amintim: „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, „Arie” de Johann Sebastian Bach, „Horn Pipe” de George Frideric Händel, „Dans Ungar nr. 5” de Johannes Brahms, Valsul „Dunărea albastră” de Johann Strauss (fiul), „Rondo alla Turca” de Wolfgang Amadeus Mozart.

Cvartetul ARTMUSIK are în componenţa sa patru dintre cei mai experimentaţi şi talentaţi membri ai Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Aceştia au o bogată experienţă instrumentală, artistică şi mai ales camerală, ei făcând parte, de asemenea, din Orchestra de Cameră a Filarmonicii „George Enescu” şi din Orchestra de Cameră „Virtuozii din Bucureşti”. Cei patru artişti instrumentişti au, fiecare în parte dar şi împreună, o bogată activitate artistică şi concertistică, concretizată în numeroase concerte solistice, camerale sau simfonice pe majoritatea scenelor româneşti dar şi în oraşe cu tradiţie din Europa, America de Sud sau Japonia.

Începând cu ora 21.00, seara este dedicată filmului Filarmonica din München la Vatican. Veţi putea urmări un concert al Corului Filarmonicii din München, Corului Regensburger Domspatzen şi Athestis Chorus, dirijate de Christian Thielemann.

Înregistrat live în prezenţa Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea la Vatican, acest concert emoţionant este un moment memorabil în istoria concertelor lirice. În timp ce muzica variază de la grandios la sublim, atmosfera păstrează căldura şi intimitatea unei reuniuni de familie: atât Corul Filarmonicii din München cât şi corul de băieţi Regensburger Domspatzen sunt instituţii germane de

renume mondial, simbolizând strânsa legătură a fostului Cardinal Ratzinger cu meleagurile natale. Printre lucrările interpretate se numără un Sanctus scris de Georg Ratzinger, fratele Papei şi fost director al Regensburger Domspatzen.

Timp de nouă zile, spaţiul destinat evenimentului este special amenajat pentru iubitorii muzicii clasice, redând atmosfera grădinilor vieneze. Locaţia este deschisă între 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării, iar accesul este gratuit.

Surprize la BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL 2011

Cei ce se consideră norocoşi pot participa la tombola cu premii organizată de ArCuB. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în ultima zi a evenimentului.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul www.arcub.ro şi pe pagina www.facebook.com/ArCuB.

Vă aşteptăm alături de noi, să vă bucuraţi de muzică clasică în aer liber!

Parteneri: Radio România Cultural, Fundaţia Principesa Margareta a României, Elite Art Club Unesco, RATB

Parteneri media: 24-FUN, Bucureşti FM, Dilema Veche, Ziarul Ring

Parteneri online: Port.ro, iConcert.ro, apropo.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, paspartu, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, modernism.ro, diseara.ro

Sponsori: HP, Q’NET International, Coffee Grind, Fertilia, Fides Travel, Editura Litera, www.promotiiactive.ro