CITY SWITCH – București 2010
Artist invitat: Laurent Pernel

2010 este anul celei de-a doua ediții a programului de rezidență City Switch, în cadrul căruia, în colaborare cu Institutul Francez București, Fundația Rațiu România, București și Centrul Internațional de Artă Contemporană, Galeria Roger Tator propune instalarea unui container naval pe un spațiu viran urban, chiar în centrul Bucureștiului, și transformarea acestuia în studio de lucru pentru un artist, pe toată durata lunii octombrie. Din 2 în 30 noiembrie același container va deveni o instalație de artă contemporană adaptată organic spațiului care îl găzduiește și un spațiu expozițional în sine, deschis publicului.
Propunerea artistică a lui Laurent Pernel pentru City Switch in București este conectată la munca sa actuală, care operează cu noțiunea de monument memorial în spațiul public. O expoziție work-in-progress a proiectului va avea loc în holul Institutului Francez București pe durata octombrie–noiembrie 2010.

http://www.rogertator.com/
http://www.fundatiaratiuromania.eu/
http://www.pernel.net/

Laurent Pernel la Institutul Francez din București
Joi 7 octombrie 2010, orele 19.00, în librăria-cafenea Cărturești

Cu ocazia acestei prime întâlniri cu publicul francofon din București și în cadrul programului de rezidenţă City Switch, care se va derula pe parcursul lunii octombrie 2010, Laurent Pernel își va prezenta activitatea artistică și, mai concret, ultimele sale intervenţii în spaţiul public, ce rămân în centrul preocupărilor sale plastice și se înscriu într-o reflecţie asupra noţiunii de monument și de statuară comemorativă. Artistul va evoca, de asemenea, pistele asupra cărora lucrează deja de câteva luni, în vederea realizării proiectului acestei rezidenţe neobișnuite, în cadrul căreia Laurent Pernel va lucra în interiorul unui container naval, plasat chiar în centrul Bucureștiului.