Vă invităm să luaţi parte vineri, 28 mai 2010, ora 18.00, la vernisajul Expoziţiei personale de fotografie Fara MASCA, semnată ALEXANDRA PAŞCA.

Expoziţia are loc la Teatrul Masca – Bulevardul Uverturii 70-72.

Acest eveniment este organizat de Danaartgallery şi realizat cu sprijinul Teatrului Masca şi al companiei Xerox.

Acest proiect îşi propune să surprindă trăirile, atitudinile, expresiile actorului în timpul repetiţiilor. Actorul este un personaj complex. Creator de stări, transmiţător de mesaje, el reuşeşte să ne conducă în lumea lui, să ne rupă de realitate şi să ne facă să însoţim personajul, să intrăm în atmosferă pe parcursul spectacolului.

Actorul este un profesionist care îmbină actoria cu dansul, cântecul, elementele complicate, jonglerie, step, pantomima, acrobaţie şi asta de dimineaţă până seara. Fie în repetiţie sau în spectacol, actorul se arată neobosit, reanimat mereu de minunea de a crea, de frumoasele întâlniri pe care le are în actul creaţiei, cu Dumnezeu.

În fotografiile aflate pe simeze actorul ne apare în momentele lui de repaus între repetiţii, în starea lui naturala. Ca simplu spectator nu realizez câtă muncă este în spatele unui astfel de spectacol, dar mergând la repetiţii îmi dau seama de efortul depus de aceşti artişti pentru a îmbrăca perfect rolurile artibuite. Lecţii de canto, dans, coregrafie, acrobaţii, dictie, şi multe altele, se află zi de zi în programul lor de repetiţii.

Astfel petrecând câteva ore cu ei am surprins Actorul între roluri, jucându-şi propriul lui rol, fiind actor în propria lui viaţă. L-am surprins în afara reflectoarelor din timpul spectacoleor şi în hainele obişnuite de zi cu zi, exersând conştiincios rolul său din piesă alternând cu propria sa existenţă, revenind în cotidian, confruntându-se cu aceleaşi situaţii şi probleme ca noi toţi.

Mesajul transmis de fotografiile aşezate pe simeze dezvăluie multă muncă şi consecvenţă, libertate şi concentrare, relaxare, pasiune şi bucurie, sclipiri de fericire. Vă invit să le admiraţi trăsăturile pe care cu onoare le aşază la picioarele publicului la fiecare spectacol.