proiect de artă activă pentru reintegrare socială și educație creativă

LUNI 2 AUGUST ora 17.00

CLUB ELECTRO PUTERE – Centrul pentru Cultură Contemporană

Adresa: Calea București, nr. 56, CRAIOVA

MARȚI 3 AUGUST ora 17.00

STUDIOUL “SF. ANDREI” – Departamentul de Teatru – Facultatea de Agronomie

Adresa: Str. Transilvaniei, nr. 1, CRAIOVA

MIERCURI 4 AUGUST orele 11.00 și 14.00

CLUBUL PENITENCIARULUI DIN CRAIOVA

Adresa: Str. Vasile Alecsandri, nr. 89. CRAIOVA

O garsoniera de 30 de metri pătrați în Antwerpen, Belgia. Gașca lui Scarface face haiducie în vest. Scarface: „ Dacă au, trebuie să dea și la cei care n-au. Așa e legea firii. Aici, în Casa Poporului, pentru că nenorocita asta de garsonieră e adevărata casă a poporului, primim pe oricine vrea să-și refacă viața, să scape din sărăcia aia chioară din România. Noi îi cazăm aici, îi aranjăm. Bine, lucrează pentru noi o vreme. Dar e spre binele lor.” Însă, Scarface a pierdut mulți oameni în ultimele intervenții și așteaptă întăriri din România, pentru a da lovitura la cel mai important magazin de bijuterii din oraș. Doar că cei pe care îi așteaptă și se bazează îi dau complet planurile peste cap, încât Casa Poporului va fi abandonată.

cu: Dragoș Măru Bran, Alex Calangiu, Iulia Lazăr, Sorinel Diță, Irinel Neaga, Dumitru Pandele, Cristi Pătru și Raluca Păun

coordonator din partea Penitenciarului Craiova – Ramona Dinu

autor proiect – Bogdan Georgescu

Proiectul Artă Activă și Teatru Comunitar Casa Poporului este o inițiativă a Ofensivei Generozității de diseminare și implementare a artei active / artei comunitare și educației creative în penitenciar. Artiștii implicați în proiect sunt voluntari în programul de management al voluntariatului pentru reabilitare și reintegrare socială desfășurat de Penitenciarul din Craiova. Proiectul este realizat în parteneriat cu Penitenciarul Craiova, alături de Centrul pentru Cultură Contemporană  – Club Electro Putere, Universitatea din Craiova – Departamentul de Teatru, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Cragiale” București, Veioza Arte și produs de Asociația I. S. Drăgulescu.

contact – email: [email protected], telefon 0720469021