La Galeria Galateca din Bucureşti, aparţinînd Bibliotecii Centrale Universitare Carol 1, va avea loc în data de 02 august a.c. ora 18, vernisajul expoziţiei colective organizată de Paula Ribariu şi prietenii ei, sub egida “Ziarului Neconvenţional” – ediţia 2010.

Expoziţia va fi prezentată de către criticul Pavel Şuşară. Expun prestigioase personalităţi artistice ale plasticii româneşti contemporane, printre care Alexandru Chira, Marin Gherasim, Horea Paştina şi Alma Redlinger. De fapt, pe simezele galeriei vor fi lucrări ale unui număr de 19 artişti din toate generaţiile, cu tehnici şi tematici proprii, începînd de la pictura „clasică“ – aparţinînd avangardei interbelice, să zicem, pînă la digital art şi instalaţie.

Ceea ce insă caracterizează într-un mod exemplar grupul de artişti invitaţi de către Paula Ribariu poate fi exprimat succint prin ideea de “unitate in diversitate”. Dar şi de intoleranţă faţă de golirea operei de artă de emoţie, sens şi profunzime spirituală. Diversitatea genurilor şi a stilurilor artiştilor propune mai degrabă o atmosferă de colocvialitate şi de complementaritate decît una de excludere şi de negare. Sau cum spune Pavel Şuşara la ediţia din 2009 artiştii propun “înfăţişarea unui model de convieţuire”…“pentru că fiecare estetică are partea ei de îndreptăţire, oriunde s-ar aşeza ea în lumea ideilor şi în orice timp s-ar manifesta, fiindcă lumea în care trăim nu are nici pe departe un singur orizont de alteptare.”

Expoziţia este deschisă în perioada 02 august – 11 august, zilnic între orele 10 – 18.

Nicolae Macovei