Imagini din Bucuresti – o invitatie

Muzeul National de Arta Contemporana – Kalinderu Media Lab (www.mnac.org) prezinta cu incepere din 12 decembrie expozitia “Arhitectura Emotionala” de Calin Dan. Prima dintr-o serie de evenimente create de artist in legatura cu situatia urbanistica a Bucurestilor, “Arhitectura Emotionala” e o tentativa de analiza a acestei metropole a contrastelor.

Pentru a surprinde complexitatea fenomenului Bucuresti, “Arhitectura Emotionala” e conceput ca un loc de intalnire pentru diferite competente care au intrat in dialog cu orasul. Unul din elementele cheie ale proiectului il constitutie o banca de imagini produse de locuitori ai orasului sau de catre calatori care au avut o intalnire fotografica cu Bucurestii.

Banca de imagini va fi organizata pe doua criterii:

1. cuvinte cheie furnizate de catre autori (de preferinta un cuvant pentru fiecare imagine); aceste cuvinte vor sintetiza in maniera elocventa continutul imaginii.

2. numele autorilor, creditate clar langa fiecare fotografie

Banca de imagini va fi accesibila in cadrul expozitiei – si pe internet la adresa www.mnac.ro.

Muzeul National de Arta Contemporana – Kalinderu Media Lab si Calin Dan invita pe toti cei interesati sa trimita imagini (.jpeg sau .tiff, dimensiune maxima 600 x 800 pixeli, rezolutie 72 dpi) la adresele

[email protected],

si

[email protected]

Termenul limita – 15 noiembrie.

Proiectul “Arhitectura Emotionala” se bucura de sprijinul urmatoarelor institutii: Fundatia Mondriaan – Amsterdam, Pro Helvetia – Romania, Centrul International de Arta Contemporana – Bucuresti, Ambasada Regala a Olandei in Romania, Fundatia Culturala Europeana – Amsterdam si diverse persoane private.