INVITATIE de reactie adresata operatorilor culturali cu privire la

Desfasurarea  procesului de selectie a proiectelor culturale co-finantate de AFCN in 2010

Coalitia Sectorului Cultural Independent, retea de organizatii, artisti si manageri culturali care isi propune sa contribuie la imbunatatirea condițiilor de desfașurare a activitatilor cultural-artistice in Romania, realizeaza in perioada iulie-august 2010 o analiza a modului in care s-a desfasurat procesul de depunere si selectie a proiectelor culturale, organizat de Administratia Fondului Cultural National.

Invitam toti operatorii culturali – ONGuri, persoane fizice autorizate, societati comerciale si institutii publice – care au depus cereri de finantare la acest fond in 2010, sa ne comunice problemele cu care s-au confruntat, observatii pe marginea conditiilor de concurs, a adecvarii formularului de solicitare a finantarii si a altor prevederi stabilite in Ghidul Solicitantului si sa vina cu sugestii de modificare a acestora, daca este cazul.

Va rugam sa transmiteti reacțiile dvs. pana la data de 1 august, la adresa [email protected], persoana de contact Raluca Pop, coordonator cercetare. Contribuția dvs. este esențiala pentru a realiza un material cu reprezentativitate la nivel national! Va mulțumim.

Informatiile primite vor fi discutate in cadrul unei intalniri publice cu toti cei interesati si va sta la baza unei noi comunicari catre AFCN, in completarea Propunerilor pentru imbunatatirea normelor metodologice si a strategiei de finantare a acestei institutii, discutate pe 18 mai si inaintate de Coaliție Consiliului AFCN. Pana in acest moment CSCI nu a primit nicio reactie din parte Consiliului AFCN, fapt care, in loc sa ne debusoleze, ne convinge ca este nevoie de o consultare mai larga, mai structurata si mai argumentata care sa conduca la realizarea unor schimbari de fond.

Coalitia Sectorului Cultural Independent este un grup deschis de operatori culturali independenti. Scopul Coalitiei este de a deveni in timp un contributor stabil la procesele de consultare publica lansate de autoritatile publice si un partener de dialog pentru conturarea unor mecanisme si prioritati de finantare adaptate nevoilor sectorului cultural asociativ si privat.

Mai multe informatii despre activitatea Coalitiei puteti gasi la adresa:

COALITIA SECTORULUI CULTURAL INDEPENDENT

http://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com

Raluca Pop (banipentruarte), Bogdan Georgescu (tangaProject, Initiativa Ofensiva Generozitatii), Maria Draghici si Irina Gadiuta (laBOMBA – Centrul Comunitar pentru Educatie si Arta Activa, Initiativa Ofensiva Generozitatii), David Schwartz (tangaProject), Voicu Radescu (Green Hours), Silvia Cazacu (Banlieues d’Europ’est), Miki Braniste (Colectiv A), Octav Avramescu (Asociatia Jumatatea Plina), Alina Serban (Centrul de Introspectie Vizuala), Rarita Zbranca si Corina Bucea (Fundatia AltArt/Fabrica de pensule), Dragos Olea (add / Rozalb de Mura), Stefania Ferchedau (artsf), Claudiu Cobilanschi (Paradis Garaj), Cristina Modreanu (Scena.ro), Vasile Ernu, scriitor, Andrei Ionita (retART / veiozaarte), Dan Victor (Asoc. Culturala UNDA ‡ART), Suzana Dan (organizator Noaptea Galeriilor Bucuresti), Daria Dumitrescu (Asociatia SABOT, Cluj-Napoca), Corina Oprea (Creative Producer, Bucuresti/Stockholm), Dan Brad, pictor, Ion Gabriel Pusca (Asociatia Culturala Adsum).

http://coalitiasectoruluiculturalindependent.wordpress.com/2010/07/19/reactie-cu-privire-la-concursul-de-proiecte-culturale-afcn-2010/