Primul proiect Handmade Advertising initiat de Grolsch, Proud Sponsor of the Experimentalists a fost finalizat. Mozaicul din fata Ateneului Roman la care a lucrat, timp de zece zile, o echipa de artisti condusi de Daniel Divrician poate fi vazut pana pe 21 iunie iar  filmul despre evolutia acestui experiment artistic poate fi vizionat aici.

Iata ce spune artistul despre ce a insemnat pentru el acest proiect:

Pentru mine ca artist, proiectul Grolsch a reprezentat o provocare din doua perspective: pe de o parte originalitatea conceptului in sine, obiect publicitar stradal de dimensiuni impresionante, manufacturat in totalitate sub privirile publicului; pe de alta parte prin diversitatea tehnicilor intrebuintate pentru materializarea sa. Astfel, lucrarea devine un experiment care, de ce nu, ar putea fi apreciat si pentru valoarea sa artistica in contextul artelor contemporane.

Panoul este realizat prin descompunerea si recompunerea elementelor compozitionale, dictate de diversitatea materialelor si tehnicilor utilizate. Punerea in opera s-a realizat prin operatii specifice: desenului, machetarii, traforului , picturii, metaloplastiei, cizelurii, vitraliului sau colajului, urmand ca, in final, intreaga lucrare sa devina un asamblaj de mari dimensiuni.

Dificultatile materializarii sunt generate de punerea in acord a tuturor acestor mijloace de exprimare, astfel incat armonia intregului sa ramana nestirbita.

Personal sunt incantat ca dupa 10 zile de lucru in strada, in canicula sau pe ploaie, sub privirile neiertatoare ale bucurestenilor, am reusit sa realizam un act de comunicare cu o veritabila valoare artistica. ”

Despre Daniel Divrician:

Artist plastic, membru al UAP ROMANIA sectia Arta decorativa

Nascut la 19 aprilie 1958, Bucuresti, a absolvit Academia de Arta Bucuresti, Facultatea de Arta Decorativa si Design. Incepand cu anul 1982 participa cu lucrari de pictura la numeroase expozitii in tara si in strainatate. Elaboreaza o tehnica noua de decor – grafica pe sticla si aduce o serie de inovatii tehnice in domeniul prelucrarii artistice a sticlei. Realizeaza o serie de lucrari de arta decorativa in tehnica sticla – metal, in spatii publice. Grafica de carte – ilustratia de coperta si scenografia sunt alte cateva activitaţi artistice care nu ii sunt straine.

Cel de-al doilea proiect, Pictura Evolutiva de pe Calea Victoriei, cunoaste cea de-a doua transformare: stilul pointilist.  Timp de 7 zile,  artistii Grolsch, coordonati de Ionut Theodor Barbu, au suprapus primului stil – cubismul, elemente proprii pointilismului, panoul de dimeniuni impresionante (96m2) expunand acest stil de pictura pana miercuri, 23 iunie cand va fi transformat in pop-art.  Puteti vedea fotografii  cu transformarea Grolsch Swingtop din cubism in pointilism aici.

Despre Ionut Theodor Barbu:

Artist plastic, membru UAP – sectia pictura,

Nascut in 1972 la Bucuresti, Ionut Barbu, presedinte al asociatiei culturale Zervasart.ro, este cunoscut atat pentru activitatea sa expozitionala – Workshop of Xsomething, Studio in Transition, Transition in Studio, Body’s Contemporary Myths, cat si cea curatoriala – The Small Art Show-Room.

Mai multe informatii, filme si fotografii gasiti pe Facebook, accesand Experimentalist Ro.