THE MIDGET GALLERY
Centrul de Introspecție Vizuală

Miercuri, 16 iunie ora 19.00

———————————————————————–

Miercuri 16 iunie ora 19.00, CIV gazduieste o intalnire cu artista poloneza Katarzyna Kozyra. Personalitate cheie a scenei de arta contemporana, Katarzyna Kozyra joaca un rol central, incepand cu anii 90, in promovarea unei arte critice care are drept subiect tabuurile sociale, cel mai adesea conectate cu ideea de corp si corporalitate. In multe din lucrarile sale artista investigheaza corpul feminin si pune in evidenta cu ajutorul performance-ului, al instalatiei video si al fotografiei de factura conceptuala, stereotipurile sociale dictate de privirea masculina.

Prezentarea Katarzyna Kozyra la CIV va urmari contextul si istoricul proiectului The Midget Gallery, parte a unui ciclu de lucrari grupate sub titlul In Art Dreams Come True.

Toate partile proiectului In Art Dreams Come True sunt conectate printr-o varietate de stiluri, combinand fictiunea cu documentarul, comedia cu drama. Fiecare etapa a proiectului este documentata video si apoi prezentata ca o lucrare separata. The Midget Gallery, actiunea ironica propusa de Katarzyna Kozyra, este ultima etapa performativa a ciclului. The Midget Gallery s-a deschis in 2006 cu ocazia celei de-a 4-a editii a Bienalei de la Berlin si a calatorit in acelasi an la Frieze Art Fair Londra, la Liste si Art Basel in 2007, dezvaluind mecanismele institutionale si economice ce caracterizeaza astfel de evenimente.

Katarzynei Kozyra studiaza in cadrul departamentului de Germanistica al Universitatii din Varsovia intre 1985 si 1988, apoi sculptura la Academia de Arte din Varsovia. Dupa terminarea studiilor in 1993, ea renunta la practicarea sculpturii in favoarea fotografiei, a instalatiei video si a performance-ului. In 1997 revista Polityka i-a acordat premiul pentru cel promitator artist polonez. Kozyra reprezinta Polonia la cea de-a 48-a editie a Bienalei de Arta de la Venetia (2006) unde i se acorda o mentiune de onoare. Traieste si lucreaza in Varsovia, Trento si Berlin.

www.katarzynakozyra.com.pl