Competiţia TIFF pentru artiştii locali este dedicată atât amatorilor, cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean. Iniţiativa îşi propune să încurajeze şi promoveze filmele sau creaţiile artiştilor locali care până acum nu au avut şansa să fie prezentaţi în cadrul festivalului.

Până în 15 mai (ultima zi de recepţionare a filmelor), cineaştii amatori şi profesionişti care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj pot trimite filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute într-unul din formatele: DVD, Beta, Digibeta, MiniDV sau DVCAM. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 7 iunie 2009 – 15 mai 2010 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română.

Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, trebuie trimise la adresa Fabricii de Pensule: Str. Henri Barbusse, nr. 59-61, Cluj Napoca 400616. Fiecare colet trebuie să aibă următoarea menţiune: Competiţia TIFF pentru artişti clujeni.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un Juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi recompensată cu suma de 1500 de euro în cadrul unei Ceremonii de Premiere organizată la Fabrica de Pensule. Pe lângă Marele Premiu va fi acordată şi o Menţiune Specială filmului care reflectă într-un mod creativ interesul pentru tematica spaţiului public

Competiţia dedicată artiştilor clujeni este organizată de TIFF, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

www.tiff.ro, www.fabricadepensule.ro

Corina Bucea, [email protected], 0725 530 105

.