Festivalul International Francofon de Improvizatie si de Teatru Universitar Timisoara in acest an la a III-a editie,  se va desfasura pe 4, 5, 6 si 7 mai 2010 la Teatrele de Stat German si Maghiar (Str. Alba-Iulia nr. 2). Structurat pe doua sectiuni: « Concursul de Improvizatie » si « Spectacole Teatrale », Festivalul este in 2010 gazda a 80 de tineri actori, amatori si profesionisti, din Romania si din alte tari europene.

« Concursul de Improvizatie » este destinat trupelor de teatru francofon din principalele centre universitare din tara. 5 echipe: Bucurestiul, Clujul, Sibiul, Iasiul si Timisoara se vor intrece in scatch-uri de improvizatie, finalistele vor fi premiate, iar 3 cei mai buni, vor fi rasplatiti prin excursii la Avignon, pe durata Festivalului de teatru, si la Paris.
Sa castige cei  mai buni!

Pe parcursul festivalului, concurentii vor beneficia de un stagiu de formare profesionala in cadrul  « Atelierelor de improvizatie »,  sustinute de specialisti din Franta. In acest an ne onoreaza cu prezenta lor Richard Pineault et Laurent Vincent care ii vor initia pe participanti in cele mai noi tehnici ale genului.

Locaţie: Casa Studenţilor, Bulevardul Regele Carol, nr.9, 4 şi 5 mai, între orele 9.00 şi 14.00.

Cea de-a doua sectiune a FIFITUT, « Spectacole Teatrale », in afara consursului, este momentul artistic consacrat trupelor internationale francofone, tributar tuturor formulelor dramatice, clasice sau contemporane.
In 2010 invitatii nostrii vin din: Belgia, Franta, Polonia si Ucraina.

Initiativa a institutiilor francofone din Romania: Ambasada Franţei în colaborare cu Lectoratul Francez şi Asociaţia studentilor Francofili „Hexagon”  din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara,

Realizat cu sprijinul Biroului pentru Europa centrală şi orientală a Agenţiei universitare a francofoniei, a Centrului Cultural Francez din Timişoara,

Reprezentatiile FIFITUT se tin in limba franceza,

FIFITUT se vrea un eveniment care contribuie la instituirea diversitatii culturale.