Watumi Festival & Fringe este primul eveniment care a introdus notiunea de Fringe in Romania. Aflat la a doua editie, festivalul se va desfăşura intre 7-11 iulie, în Braşov. Perioada in care artistii sunt invitati sa se inscrie in sectiunea Fringe a WFF s-a prelungit pana la data de 15 mai, datorita suplimentarii locatiilor partenere ale festivalului

Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor anunţă perioada in care se desfasoara Watumi Festival & Fringe. Între 7 şi 11 iulie, centrul vechi al Braşovului va fi invadat de artişti din arii precum: teatru, muzică, film, arte vizuale, artă urbană, design de obiecte şi artă pentru copii.

Perioada de inscriere pentru  artisitii participanti  in sectiunea Fringe s-a prelungit pana la data de 15 mai, datorita suplimentarii numarului de locatii disponibile pentru expunerea artistilor.  Acestia se pot înscrie pe site-ul oficial Watumi (www.watumi.ro).

In editia acestui an a Watumi Festival & Fringe, idee centrala pentru  sectiunea Festival va fi „Noile limbaje artistice inspirate de tradiţia circului, a pantomimei şi a iluzionismului”.  Selectia artistiilor invitati  in sectiunea Festival, pentru artele spectacolului, de la teatru, teatru de stradă, teatru de păpuşi la film (scurt metraj, documentar şi lung metraj) va porni de la această temă.

Watumi este primul festival din România care a făcut cunoştinţă publicului roman cu noţiunea de Fringe. În cadrul acestei secţiuni sunt aşteptaţi atât artişti profesionişti, cât şi debutanţi, care vor transforma Watumi într-o sărbătoare dedicată creativităţii. Fringe-ul aduce un suflu nou în contextul actualelor festivaluri organizate în ţară, tocmai pentru că se remarcă printr-un cadru viu, experimental, în care artişti din diverse domenii se întâlnesc şi interacţionează.

În 2009, în cadrul Watumi Festival & Fringe s-au înscris 250 de participanţi, iar numărul aproximativ al vizitatorilor a fost de până la 10,000. Pentru ediţia din acest an a festivalului, organizatorii şi-au propus să atingă un număr de 40,000 de vizitatori în cele 5 zile de desfăşurare a Watumi Festival & Fringe.

**

Watumi Festival & Fringe este un eveniment anual care se înscrie în circuitul internaţional al festivalurilor de Fringe, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Edinburgh (Scoţia), Adelaide (Australia), Avignon (Franţa) şi Dublin (Irlanda).

***

Persoană de contact:

Sorina Topceanu

0723.498.00 [email protected]