Daca ai orice fel de carti, cd-uri, electronice, imbracaminte, accesorii, etc. pe care nu le mai folosesti si de care altii ar putea avea nevoie, hai SAMBATA 8 MAI ora 16.00 la Biblioteca Alterantiva si ia-le cu tine. In cazul in care nu ai nimic de dat, poti sa vi sa vezi daca gasesti ceva ce ti-ar trebui.
Mai multe detalii despre Freeshop aici:
http://biblioteca-alternativa.noblogs.org/post/2010/04/24/sambata-8-mai-ora-17-freeshop

Toate lucrurile care vor ramane la incheierea zilei (ora 20.30), vor fi donate unor organizatii care se ocupa cu persoanele fara locuinta, precum si cu refugiati, solicitanti de azil si imigranti.

Va asteptam!

•    Freeshopul functioneaza pe principiul  impartirii de bunuri intre indivizi, reprezentand un proiect de auto-organizare anticapitalista (se opune ideii de bani care sunt investiti in consum).
•    Spre deosebire de magazin sau talcioc „tranzactiile” se fac fara bani si nu implica reciprocitatea, fapt ce contrazice logica fundamentala a pietei.
•    Freeshopul nu reprezinta un centru caritabil fiind deschis absolut tuturor celor care doresc sa ofere sau sa primeasca anumite obiecte. Astfel ,acesta reprezinta unul dintre putinele contexte sociale in care toti indivizii sunt egali in drepturi si posibilitati de achizitionare bunurilor.
•    Pe langa valoarea materiala, obiectele din freeshop au si o valoare istorico-sentimentala purtand amprenta trecerii timpului, impreuna cu cea a posesorilor anteriori.
•    Componenta ecologica este de asemenea semnificativa, majoritatea chestiilor din freeshop fiind obiecte reciclate.

In spatele ideii de freeshop exista o puternica semnificatie generata de circuitul bunurilor in natura si al apropierii intre indivizi care nu se cunosc personal. De asemenea, freeshopul reprezinta in sine un manifest anticapitalist spunand NU consumerismului, proceselor de productie, banilor si puterii cu care acestia ii investesc pe posesorii lor, etc.