Modernism.ro nu scormonşte în scandalul în care este implicat artistul Vlad Nancă însă îl observă pentru a nu călca în el. Nu dorim, în niciun fel, să contribuim la crearea unor neplăceri personale artistului Vlad Nancă însă încercăm să păstrăm Modernism.ro ca o sursă de informare chiar cu riscul competiţiei “tembelismului tabloidal”.

bahaianSergiu Băhăian, temutul interlop originar din Constanţa, trăia de patru luni în locuinţa din Bucureşti a artistului Vlad Nancă. Apartamentul unde stătea cu chirie Băhăian este situat într-un bloc din centrul Capitalei, vizavi de Facultatea  de Arte Decorative a Universităţii de Artă Bucureşti.

Patronul clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian – lider al unei grupări specializate în fraude economice, care ar fi ordonat uciderea a patru persoane – a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Ialomiţa, informează Mediafax.

Tribunalul Ialomiţa a emis mandate de arestare preventiva, tot pentru 29 de zile, si pe numele a trei dintre presupuşii complici ai lui Băhăian, toţi patru fiind acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

 

nanca-bahaian1Sergiu Băhăian, un cunoscut al artistului Vlad Nancă şi un împătimit de artă şi …artişti
Sergiu Băhăian avea imaginea unui “naş” care, cu banii obţinuti dintr-un joc piramidal prin compania Sabina Product, şi-a cumpărat prieteni din toate mediile, chiar şi în lumea artistică, fiind  unul dintre producaăorii filmului “Asfalt Tango”, semnat de regizorul Nae Caranfil, în care a jucat şi cântăreaţa Loredana Groza, fosta purtătoare de imagine a lui Băhăianu. Pe vremea când era în desfăşurare schema piramidală “Sabina Product”,  Băhăian îl avea ca director de marketing pe Mihai Ionescu, solistul trupei Direcţia 5.

Interlopul se recomanda ca fiind chiar şi regizor, Băhăian pregătindu-se să pună în scenă pisa “De amorul artei”, care ar fi trebuit să se joace în noiembrie la teatrul Ark, relatează Adevărul. Trupa de teatru cu care a lucrat îl avea în frunte pe actorul Silviu Biriş. Aceştia au fost păcăliţi de interlop, cu puţin timp înainte de seara premierei fiind anunţaţi că spectacolul a fost anulat şi că nu vor fi plătiţi.

Apartamentul din Bucureşti unde locuia Sergiu Băhăian aparţine pictorului Vlad Nancă, care este şi preşedintele asociaţiei de locatari. Acesta l-a dat spre închiriere lui Sergiu Băhăian în urmă cu mai bine de patru luni. Din spusele vecinilor, pictorul s-ar fi mutat la părinţii lui după ce s-a despărţit de soţie, în august 2009. Contactat telefonic de reporterii „Adevărul de seară”, Vlad Nancă nu a vrut să declare nimic.

 

George Bara scrie pentru Napoca News: