invitatie_recyclenest_vladuta_2010BOGDAN VLĂDUŢĂ  – PICTURĂ

 

28 ianuarie 2010, ora 18.00
Galeria de artă contemporană RECYCLE NEST deschide programul de evenimente pe anul 2010 cu expoziţia 
de pictură a lui Bogdan Vlăduţă.

 

Bogdan Vlăduţă alege să expună la RECYCLE NEST o selecţie exclusivă de lucrări în ulei, selecţie ce conturează lumile pictorului generic, cu ale sale debuşeuri preferate: autoportretul, nudul (propriu) şi peisajul. Conjugate, ele dau o stranie şi totuşi atât de familiară relaţie în interiorul căreia se insinuează un act de confesiune, de exhibare şi intimitate. 

 

Exersarea unor limbaje diverse, de la pictură în ulei, desen în tehnici variate, fotografie, obiect, text scris, ş.a., nu exclude, la Bogdan Vlăduţă, o practică de altfel curentă: stimularea preferenţială a unuia dintre aceste medii – ca retorică potenţial recognoscibilă. Bogdan Vlăduţă se expune ca pictor, pictura în ulei devenind asumare a reprezentativităţii artistice. 
“Individualizarea picturii în ulei, dar şi exhibarea autoportretului fac prezent discursul despre egoism şi mitologie personală”, spune Bogdan Vlăduţă. 

 

Autoportretul pare să fie preferat şi pentru felul în care pune problema resurselor operei. 
Propriul chip/corp este pentru pictor un “la îndemână” intim, nedesăvârşit, provocator, greu de abandonat. 
Pictorul se are pe sine ca potenţial – disponibil şi săţios – al cercetărilor sale.

 

Peisajul – entitatea asociată autoportretelor lui Bogdan Vlăduţă – e pădurea: regresivă, feminizată, rezistentă la analiză. E un spaţiu pe care îl parcurgi cu privirea fără a vedea nimic anume, din adăpostul primar pe care l-ai dobândit în spatele epidermic al figurii tale. Chiar în absenţa acestor accente de gen (masculinul autoreprezentării vs. feminizarea peisajului), lucrările lui Vlăduţă reactivează o istorie a picturii pe care nu încetăm să o considerăm bătrână şi obosită.

 

Vernisajul expoziţiei este organizat în parteneriat cu Crama Oprişor, susţinător al evenimentelor prin care amatorii artelor vizuale se pot întâlni cu oameni valoroşi şi cu proiectele lor, prilej de încredere în forţa talentului de a oferi o picătură de bucurie lumii.

 

 

ADRIANA OPREA
PR Recycle Nest

 

0720 226 682

 


MARŢI, JOI, VINERI  17.00-21.00, 
SÂMBĂTĂ 12.00-20.00
BUCUREŞTI, STRADA ICOANEI 17,