Asociatia ECUMEST 19 aprilie 2006
Lansarea cartii “Another brick in the wall. A critical review of cultural management education in Europe”
de Corina Suteu

Astazi, 19 aprilie 2006, Columbia University din New York a gazduit lansarea cartii

Another brick in the wall.
A critical review of cultural management education in Europe

Cartea este scrisa de Corina Suteu, in urma unei comenzi a Fundatiei Boekman si a Universitatii din Amsterdam, si este publicata de Boekmanstudies (Amsterdam).

La eveniment au participat, alaturi de autor, Joan Jeffri, profesor in cadrul Departamentului Arts Administration al Universitatii Columbia si Cas Smithuijsen, director al Fundatiei Boekman.

Prezentarea de la Columbia University este urmata de o lansare ce va avea loc la Institutul Cultural Roman din New York la orele 19.00.

Cartea, publicata in limba engleza, reprezinta o analiza comparativa a evolutiei programelor academice in management si politici culturale din Europa. Desi inca o disciplina tinara, managementul cultural reprezinta obiectul a numeroase programe de training care s-au multiplicat in ultimele doua decenii. Cartea propune o analiza sistematica a aparitiei si dezvoltarii acestor programe si a acestei discipline in contextul mai larg al dezvoltarii sectorului cultural, precum si a impactului pe care aceste programe l-au avut asupra sectorului cultural. Ce reprezinta un manager cultural si care sint competentele pe care ar trebui sa le aiba pentru a raspunde provocarilor pe care conducerea unei organizatii culturale, publice sau private, le pune in momentul actual peste tot in Europa? Ce fel de programe de formare ar trebui construite pentru dezvoltarea acestor competente? Cartea pune asemenea intrebari si ofera o serie de piste de reflectie si actiune. O publicatie necesara tuturor celor implicati in formarea in
management si politici culturale sau care doresc sa urmeze o cariera in domeniu.

Expert, consultant si trainer in domeniul managementului cultural si al politicilor culturale europene, Corina Suteu a fost timp de 9 ani director al programului de masterat european in management cultural la Scoala de Comert din Dijon. De asemenea, a initiat in 1995 si a condus primul program regional de masterat in managment cultural destinat profesionistilor din Europa de est: programul ECUMEST. Experienta in domeniul conceperii si derularii unor programe de training in management si politici culturale a fost imbogatita de sesiunile de training sustinute regulat in cadrul unor programe de masterat sau cursuri profesionale din Franta, Romania, Serbia si alte tari europene. Initiator si presedinte al Asociatiei ECUMEST, Corina Suteu este in prezent director al Institutului Cultural Roman din New York. Mai multe detalii…

Lansarea publicatiei in Europa va avea loc in data de 18 mai, la Bratislava, in cadrul intilnirii anuale a ENCATC – reteaua europeana a centrelor de formare in management cultural. Cu aceasta ocazie Fundatia Boekman va organiza o dezbatere la care vor participa Milena Dragicevic Sesic (Universitatea de Arte din Belgrad), Oana Radu (ECUMEST) si Hermann Voesgen (ENCATC).


Another brick in the wall.
A critical review of cultural management education in Europe
Autor: Corina Suteu
Editare si productie: Diane Dodd, Ineke van Hamersveld, Marielle Hendriks, Oana Radu, Cas Smithuijsen, Mies van Splunter. Boekmanstudies, Amsterdam 2006.
Versiune engleza; 160 pp; 22 EUR.
Pentru mai multe detalii si pentru a comanda cartea vizitati www.boekman.nl.
Asociatia ECUMEST
Str. Batistei 14, 020937 Bucuresti
Tel/fax: +40-21-319 27 11