Asociatia Culturala ArtLink are placerea sa va invite la premierele pieselor de dans contemporan rezultate In urma proiectului “PerForming the Body”. Acestea vor fi prezentate publicului In zilele de 7 si 8 octombrie, orele 18:00, la Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti (Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 Septembrie).

PerForming the Body a fost conceput ca un laborator de compozitie coregrafica pentru cinci tineri artisti care au fost acompaniati in procesul de creatie de coregraful Florin Fieroiu. Proiectul a demarat în luna iulie cu un prim modul de doua saptamani la Azuga, continuand cu o « vizita de studiu » la Viena in cadrul prestigiosului Festival International de Dans Contemporan ImPulsTanz si incheindu-se cu un al treilea modul desfasurat la CNDB (Centrul National al Dansului Bucuresti) si la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana.

Intrarea libera. Rezervari la: [email protected]

ArtLink anunta cu placere castigarea laboratorului de compozitie coregrafica “PerForming the Body” de catre:
Dana Balint
Mihaela Dancs
Florin Flueras
Ionut Stana si
Iuliana Stoianescu

Laboratorul se adreseaza dansatorilor care au atins un nivel pre – profesional si consta in doua mini-rezidente in tara si un ‘study trip’ in strainatate in timpul carora cei cinci artisti selectionati vor crea prima lor piesa coregrafica. Aceasta va fi prezentata publicului pe 24 septembrie anul curent la CNDB.

Laboratorul va fi condus /coordonat de catre coregraful Florin Fieroiu si va urmari sa reliefeze noi intelesuri ale notiunilor de corp, coregrafie, compozitie, dans, performativitate corporala.

Debutul simultan al unui grup de cinci artisti in spatiul coregrafic romanesc va fi, fara indoiala, una dintre cele mai importante si
spectaculoase realizari din acest domeniu din ultimii ani. Acest program poate fi considerat o contributie reala intr-un domeniu artistic deja foarte activ si reprezentativ in arta contemporana internationala unde Romania a castigat recunoastere prin generatia sa tanara de coregrafi si dansatori.

Proiectul nostru este sprijinit de FCN – Fondul Cultural National, ArCuB – Centrul de proiecte culturale al municipiului Bucuresti, CNDB – Centrul National al Dansului Bucuresti, Pro Helvetia – Programul Cultural Elvetian
în Romania, ImpulzTanz. detalii pe www.artlink.org.ro

Oana Ionita
PR Coordinator
+4 0723 584 073