Vineri, 8 aprilie 2005, ora 19.00 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expozitiei “Black Rumania” semnata Sorin Tara. Publicul amator de arta contemporana va putea viziona expozitia in perioada 8 aprilie – 30 aprilie 2005.

Tara poate soca. Tara poate sfida. Tara poate fi plin de umor, cinic sau ironic, dar cu siguranta nu poate fi indiferent. Lumea
creata de el reprezinta un protest brutal la realitatile cotidiene, la ceea ce el numeste “Black Rumania”. Reperele unui intreg spatiu geografic si al unui context politic sunt integrate in cadrul proiectului. Tot ce se intampla in aceasta “tarisoara” devine automat subiect, este rapid creionat si conturat, fara sa stilizeze si sa idealizeze. Se poate vorbi de o estetica a ororii, de o supraevaluarea a motivelor si chiar de un soi de idolatrizare a maladivului social.
“Black Rumania” este o expozitie despre oameni si locuri, despre fata neagra a Romaniei, despre mizerie, lupta si supravietuire, Tara incearca sa explice si sa justifice aceasta “Romanie neagra”. Prin practicarea unui “realism nevrotic”, cum avea sa afirme criticul de arta Liviana Dan, Tara opteaza pentru o “expozitie de gesturi care se vor artistice”. Tara se implica si totodata Tara ne implica.

Programul de functionare al galeriei este de luni pana vineri intre orele 11-19, sambata intre orele 10-18.

Anaid Art Gallery
str. Slobozia, (Rondul Cosbuc) nr. 34, sect. 4

Informatii la tel. : +40 21 337.11.87
e-mail : [email protected]
www.anaidart.ro