Galeria Vector va invita vineri, 8 aprilie 2005, intre orele 18-20, la deschiderea expozitiei

“Storyboards”
Trapped in the escape

Artisti: Andreas Fogarasi, Ciprian Muresan, Cristian Pogacean, Florin Tudor & Mona Vatamanu, VERSION
Curator: Cosmin Costinas

Lucrarile din Storyboards sint toate parti ale unor naratiuni. In fiecare dintre lucrari, subiectul naratiunii este surprins in momentul
constientizarii rolului pe care il joaca in aceste scenarii. Subiectele sint diferite in fiecare caz, putind fi indivizi sau natiuni intregi, ceea ce au toate in comun este incapacitatea lor de a se autonomiza fata de propria istorie, fata de desfasuratorul fragmentar si abuziv al propriei existente.
Storyboards este o expozitie despre tirania povestii fata de personaj, ca o metafora a relatiei dintre subiect si constructiile sale identitare, intre predeterminari culturale si atitudine individuala.

Our Playground (VERSION) este un joc mental, in egala masura accesibil individual sau la scara unei natiuni. Este un film despre autoaparare pasiva in fata istoriei si a cotidianului, o poveste despre raspunsuri la traume si incercari de estetizare a ratarii.

The Actors of Subliminal History (Cristian Pogacean) incearca sa identifice mecanismele puterii in cursul istoriei, actantii reali ai marilor scenarii si relatia dintre indivizi si mase.

Trianon (Andreas Fogarasi) este un adagiu subtil legat de anatomia adevarului si a pluralitatii de moduri in care acesta poate fi construit.

Leap into the void – after 3 seconds (Ciprian Muresan) vorbeste despre traumele individului de a se raporta la propriul destin si la datele lui culturale.

Il mondo novo (Florin Tudor&Mona Vatamanu) reproduce o scena misterioasa dintr-un tablou settecento al lui Giandomenico Tiepolo, un grup de oameni opriti in timpul unei promenade metaforice, o calatorie la apusul unei epoci.