Centrul International pentru Arta Contemporana si Fundatia Culturala Toaca sub egida AICA Romania va invita

miercuri 24 noiembrie, orele 17:00, la Studioul Toaca (Bd. Mircea Vodă nr. 5)

sa participati la o dezbatere cu tema

COMUNICARE/NECOMUNICARE PRIN MASS MEDIA
– TRANSMITEREA INFORMATIEI CULTURALE PRIN TELEVIZIUNE –

Dezbaterea are ca punct de plecare vizionarea inregistrarii materialul SHAKE NIGHT difuzat in noaptea de 9 iulie a.c. in reteaua de televiziune RTLuxemburg si TVRomania Cultural.
Organizat in contextul proiectului Re:Location / Shake, SHAKE Night este un program de televiziune in direct ce a reunit sapte locatii europene din care s-a facut transmisiunea, constituind astfel o premiera, prin incercarea de a reuni o audienta larg europeana in jurul unui eveniment de arta contemporana.

Pornind de aici va invitam sa reflectati asupre unor semne de intrebare:

Se poate plia informatia culturala pe structurile comunicationale impuse de televiziunile comerciale?
Exista experiment in televiziune?
Poate televiziunea servi ca teren de creatie?

——————————————————————————–

SHAKE NIGHT este un evenimet organizat in cadrul proiectului de cooperare europeana RE:LOCATION / SHAKE, initiat de 8 centre europene de arta: Centrul de Arta Contemporana Casino Luxembourg (LU), Centrul International pentru Arta Contemporana, Bucuresti (RO), Centrul de Arta Contemporana Laznia, Gdansk (PL), Galeria Jana Koniarka Trnava (SK), migros museum, Zurich(CH), Halle fur Kunst Luneburg (D), OK Centrum Linz (A), Centrul National de Arta Contemporana Villa Arson, Nisa (F), in cadrul programului Cultura 2000 al Uniunii Europene

www.re-location.org