Joi, 25 noiembrie 2004, ora 18 va loc la Anaid Art Gallery vernisajul expozitiei „ANOtimpurile” semnata Marian si Victoria Zidaru. Publicul amator de arta contemporana va putea viziona expozitia in perioada 25 noiembrie 2004 – 15 ianuarie 2005.
Reluarea si punerea in cadrul unor articulari si sintaxe diferite a elementelor ce constituie deja universul creatiei lui Zidaru nu face decat sa intareasca caracterul inedit pe care il va avea expozitia „ANOtimpurile”. Pictura de mari dimensiuni in ulei pe panza coexista cu sculptura, instalatia, fotografia, imaginea video.

Opera lui Zidaru ia nastere prin intermediul transfigurarii intregii realitati, trecutul devenind viitor prin intermediul semnificatiilor prezentului. Formularea plastica imbina abstractia modernista cu neo-expresionismul postmodern, conceptualismul cu arta populara, arta video cu technologia rurala, hieratismul bizantin cu kitsch-ul vernacular contemporan. La Zidaru este aproape imposibil sa desparti practica esteticului de prestatia existentiala, de angajarea morala si de dedicarea spirituala. Publicul este
cel care cauta si recepteaza imaginea in timp ce artistii sunt cei ce transmit si propovaduiesc textul.

„ANOtimpurile” trimit cu gandul la viata si la moarte, la un ciclu ancestral repetabil si repetitiv, la ideea de nastere-moarte-inviere.
Operele de arta sunt parti dintr-un discurs religios si „fiecare gest al omului este un gest simbolic si fiecare obiect realizat de om devine un obiect graitor” declara artistul Zidaru intr-un interviu.

Expozitia va fi deschisa incepand din data de 26 noiembrie 2004 pana in 15 ianuarie 2005. Programul de functionare al galeriei este de luni pana vineri intre orele 11–19, sambata intre orele 10–18.