galeria noua / new gallery
str. Academiei 15, Bucuresti-RO
T/F: +40 21 313 511
M: +40 744 357 007
Curator: Aurora Dediu
 
 
va invita miercuri 14. 05. 2003, 18:00
invites you on Wednesday
 
la vernisajul expozitiei / at the opening of
 
 
Portfolios Review
fotografie si film video / photography and video art
14 – 31 mai 2003
 
Un eveniment conceput pentru curatori, artisti, publicul amator de arta contemporana si mass-media, Portfolios Review ofera o selectie surprinzatoare cu lucrari reprezentative ale celei mai tinere generatii de artisti vizuali:
 
An event designed for curators, artists, contemporary art audience and mass-media, Portofolios Review proposes a fresh selection of representative art works by the youngest visual artists generation: 
 
Natasa Andreska
Andrei Calangiu
Iulius Costache / Andrei Iancu
Cristina David
Olivia Mihaltianu
Oana Manta
Bogdan Marcu
Catinca Mattice
Doru Popescu
Raluca Spataru
Laura Todoran
 
O parte din artisti isi prezinta lucrarile pentru prima oara, de aceea expozitia este gandita ca un Portfolios Review, cu public. Acest tip de expunere si cadrul informal isi propun sa micsoreze distanta si stresul, specifice intalnirilor oficiale, prin care un tanar artist isi prezinta mapa cu lucrari la diversi curatori si critici; in acelasi timp, ofera si celorlalte categorii de public interesate de arta contemporana un material proaspat despre generatia de artisti in formare.
Portfolios Review este, de asemenea, un exercitiu care incearca sa motiveze tinerii artisti sa-si continue cautarile si lucrul, chiar daca contextul cotidian nu este foarte stimulativ – expozitia fiind inclusa in programul de promovare a tinerilor artisti.

Acest program initiat in octombrie 2001 de curatorul Aurora Dediu, se doreste a fi o sansa de afirmare pentru studenti si tineri absolventi ai universitatilor de arta care lucreaza cu noile media: fotografie, arta video, animatie, proiecte multimedia, net art, instalatii interactive; astfel, acestia au ocazia sa expuna la Galeria Noua – unul dintre cele mai dinamice spatii de arta contemporana din Romania.

Galeria Noua este situata in zona Piata Universitatii, pe strada Academiei nr. 15, vis-a-vis de Institutul de Arhitectura, iar expozitia Portfolios Review poate fi vizitatã pana pe data de 31 mai 2003, de miercuri pana duminica intre orele 11:00-19:00 / New Gallery is located in Piata Universitatii area, on Str. Academiei nr. 15 and the exhibition Portfolios Review can be visited between May 14th – 31st , from Wednesday to Sunday: 11:00 – 19:00.

Partener / Partener: Monsmedius
Parteneri media / Media Partners: Observator Cultural, Balkon, Delta RFI, Biz, Business Review, http://www.bumerang.ro, Campus
Marketing Communication: add – asociatie de tineret
 
Pentru informatii suplimentare, fotografii, interviuri, achizitii va rugam sa ne contactati la urmatorul numar de telefon: / For information, photos, interviews, acquisitions you can contact us at the following number: 0721 880 926 – Dragos Olea
________________________________________________________________________
Galeria Noua este un spatiu de arta contemporana sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, sprijinit de Programul Cultural Elvetian in Romania si Centrul International pentru Arta Contemporana Bucuresti / The New Gallery is a contemporary art space under the auspices of the Bucharest City Hall, supported by Swiss Cultural Programme Romania and the International Center for Contemporary Art