Breaking news. IconoPlasma

ALERT studio (White Code). Căt ălin Burcea. Eveniment: Joi 8 Noiembrie, ora 18.00.

Rescrierea au ralenti a momentelor de maximă intensitate mediatică reprezentată de un flux de ştiri este miza instalaţiei „I am listening to what I am saying”. După difuzarea lor, cuvintele şi imaginile emise de canalele de ştiri se videază de sens, se dematerializează, devin entităţi inutile, deşeuri. Manipularea imaginii şi sunetului imprimă o stare de aparentă prostraţie  personajelor, care evoluează într-un fel de zid fonic, aproape palpabil, păstos. Odata cu etirarea sunetului, acesta rămâne interior « naraţiunii », dar devine simultan şi extradiegetic. Prezentatorii de ştiri (re)devin (ne)automate umane, dobândind în acelaşi timp o aparenţă spectrală, hieratică … un aer hipnotic, angoasant, voodooesc. Combativitatea originară a unui speaker este transfigurată într-un calm cvasimistic, aproape contemplativ…


2-4 Mircea Vulcanescu Street , code 010281, Bucharest, Romania.
www.alertstudio.org

ALERT studio functioneaza ca pop-up gallery. / ALERT studio functions as a pop-up-gallery.
Vizitarea expozitiei se va face in perioada 8 Noiembrie – 30
Noiembrie prin programare e-mail. / The exhibition is on view between 8th of November and 30th of November. Visits will be programmed by e-mail.

ALERT studio este un proiect independent initiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga si Catalin Burcea cu scopul de a crea o platforma de cercetare  si promovare a productiei artistice contemporane. Asumandu-si functia de spatiu laborator, Alert Studio propune o intalnire intre artisti, idei, directii si discursuri din zone conceptuale si spatii culturale diferite. Sunt importante si apreciate gandirea critica si interogatia ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.
ALERT studio functioneaza ca o galerie de proiect, conectand trei directii de explorare artistica – PINK | RED | WHITE – intr-un singur spatiu. Insa aceste coordonate nu inseamna indexare, restrictie si etichetare. Ele se pot intersecta si nuanta, pot oricand dialoga si declansa dezbateri.