Colectivul de artiști 59 Rivoli invită publicul bucureștean la o întâlnire cu arta contemporană produsă în 2024 în atelierele sale pariziene, sub forma unei expoziții în care vizitatorii vor întâlni nu doar produsele artistice finite, ci pot  înțelege dinamica proceselor ce țin de practica artistică a secolului în care trăim și vor fi încurajați la dialog cu artiștii francezi veniți la București și cu echipa de curatori.

Printr-o colecție eclectică de 28 de lucrări de artă, care reunește instalații cu tehnici mixte, sculpturi, picturi și fotografii, expoziția METAMORFOZA explorează, printr-o abordare fenomenologică, bogăția, complexitatea și natura multifațetă a metamorfozelor artistice. Inspirată de natura imersivă și transformatoare a spațiului teatral, pânza devine o scenă fluidă în care realitățile se schimbă și granițele se dizolvă. Subiectul este eliberat de limitele sale, și dispare pentru a deveni obiect de artă, metamorfozându-se astfel într-o nouă creație. În acest tărâm, artiștilor li se oferă libertate absolută, navigând dincolo de percepțiile convenționale pentru a-și infuza însăși esența în țesătura creației lor.

METAMORFOZA nu este doar o sărbătoare a inovației artistice, ci și o mărturie a puterii schimbului artistic internațional. Ca parte a unei colaborări reciproce între colectivele 59 Rivoli și Arte 1001, expoziția marchează continuarea unui dialog cultural între Paris și București și al doilea schimb între cele două colective. În urma succesului deosebit al expoziției BESTIAIRE ROUMAIN, al 1001 Arte la Paris în octombrie 2023, METAMORFOZA aduce acum la București, în mai 2024,   spiritul vibrant al 59 Rivoli, colectiv internațional cu sediul la Paris.

Vernisajul va avea loc duminică, 12 mai 2024, între orele 16-18, în prezența celor șapte artiști expozanți din Franța și a curatorilor Cristian Cojanu și Gilda Ghinoiu, secondați de Michele Bonavita și Matei Ghimiș.  

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați https://www.tnb.ro sau să contactați Marion Pacini la [email protected] sau Cristian Cojanu la [email protected].

***

59 Rivoli este o asociație non-profit a cărei misiune este promovarea creației artistice. În centrul Parisului, 59 Rivoli își propune să fie un centru artistic deschis în jurul căruia gravitează expresii singulare și creativități variate, găzduind peste 30 de artiști în rezidență artistică. Locul este dedicat în întregime artiștilor și diversității practicilor și universurilor artistice. În inima unei capitale muzeizate, 59 Rivoli se dezvăluie ca o insulă a originalității, un loc al întâlnirilor și mișcării, un adevărat laborator de posibilități și experimentare infinită.

Cu 10 ani de experiență și peste 100 de expoziții realizate pentru propria galerie din Amzei 5, relocată anul trecut, după ce a funcţionat 6 ani pe Calea Victoriei, dar și pentru Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Cărtureşti Carusel Art Space, ARCUB sau pentru alte galerii, 1001 Arte este o asociaţie nonprofit  dedicată promovării artei contemporane românești. Unul dintre muralele produse de 1001 Arte pentru București a fost ales de Washington Post pentru cele mai bune imagini din lume, iar expozițiile noastre de la Paris au atras peste 20 000 vizitatori. De asemenea, are şi proiecte de intervenţie artistică în Bucureşti în parteneriat cu Centrul pentru Filosofie şi Arte, iniţiate împreună cu Facultatea de Filosofie din Universitatea Bucureşti unde poate fi vizitată în această perioadă expoziția Good Girls Imaginarium.