Meron Gallery găzduiește expoziția IN FULL BLOOM AGAINST ODDS, prima expoziție solo a artistei Sandra Mitrea.

În perioada 9 aprilie – 2 mai 2024, Meron Gallery, situată în centrul vibrant al orașului Cluj-Napoca, la parterul Palatului Blau Ullmann, un monument istoric construit în 1910 și recunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, are onoarea de a găzdui „IN FULL BLOOM AGAINST ODDS”. Aceasta este prima expoziție solo a artistei Sandra Mitrea, care este originară din Cluj-Napoca.

Curatoriată de Crina Ciocian, expoziția cuprinde o colecție de 14 lucrări care ilustrează o simbioză captivantă între tehnici de mixed media și arta digitală, reflectând tematici contemporane care au rezonanță puternic personală. Fiecare piesă este o fereastră către sufletul artistei și invită la o călătorie de introspecție și descoperire, deschizând dialoguri pe teme de actualitate și de sensibilitate umană.

Sandra Mitrea s-a distins recent pe scena internațională prin includerea ei pe lista scurtă a prestigioasei competiții Global Design Graduate Show 2023, în colaborare cu Gucci, un eveniment ce recompensează inovația și originalitatea în designul de moda și artă.

„Am fost invitată să particip la această competiție după ce unul dintre organizatori a fost impresionat de lucrările mele prezentate la expoziția de absolvenți. Experiența a fost nu doar o validare a talentului meu, ci și un impuls semnificativ pentru încrederea în sine și prezența mea în mediul online,” explică Sandra.

În cadrul expoziției „IN FULL BLOOM AGAINST ODDS”, Sandra își asumă rolul de a conștientiza și de a discuta deschis despre lupta ei personală cu sindromul ovarelor polichistice (SOP), o afecțiune hormonală care afectează un număr semnificativ de femei în perioada reproductivă. Prin arta sa, Sandra transmite complexitatea simptomelor, dar și impactul emoțional și psihologic profund pe care SOP-ul îl poate avea asupra vieții femeilor.

„Arta mea este un vehicul pentru exprimare și suport, un efort de a demonta stigmatul și de a construi un spațiu de înțelegere și solidaritate,” afirmă artista.

Lucrările expuse sunt nu doar expresii artistice, ci și declarații de forță și speranță, fiecare invitând publicul să se confrunte cu realități personale și colective, să exploreze și să descopere frumusețea și complexitatea vieții împreună cu Sandra.

Expoziția este deschisă publicului larg și oferă o oportunitate excelentă de a vedea cum arta contemporană și cafeaua de specialitate Meron se întâlnesc într-un dialog unic, îmbogățind astfel viața culturală a Clujului. Această sinergie între artă și cafea încorporează filosofia Meron de a aduce valoare adăugată comunității prin evenimente culturale.

Absolventă în cadrul London College of Fashion, cu o diplomă în Fashion Imaging și Illustration, Sandra Mitrea și-a dezvoltat un set variat de abilități ce reprezintă o combinație armonioasă între mixed media și arta digitală, explorând teme contemporane și personale.

Despre Meron Gallery

Galeria Meron, aflată în inima orașului Cluj-Napoca, la parterul Palatului Blau Ullmann, clădire emblematică din categoria monumentelor istorice construită în 1910, dispune de o suprafață generoasă, cu vitraje impresionante și tavane înalte.

Clădirea a fost redată comunității în scopul promovării artei și a artiștilor, creând o atmosferă unică, un loc special unde cafeaua de specialitate (prin care este recunoscut astăzi brandul Meron) și arta se întâlnesc și se completează reciproc, aducând valoare comunității artistice și culturale din Cluj-Napoca.

Accesul în cadrul galeriei este gratuit pentru vizitatori.