Azi 1 aprilie Modernism.ro sărbătorește 2 ani.

Modernism.ro, platformă de promovare a artelor contemporane românești

3 minute de celebritate, emisiune TV

Modernism, producător și partener de proiecte naționale și internaționale de artă contemporană

 1. I. Despre

De aproape doi ani Modernism.ro se bucură împreună cu artiștii și iubitorii de artă de creșterea pieței de artă contemporană din România. Susține, promovează și expune artiști români contemporani, creativi români, evenimente culturale de anvergură, proiecte bilaterale și internaționale din toate domeniile artei contemporane, cu accent pe artele vizuale.

Modernism.ro oferă în continuare gratuit pentru artiștii aflați la debut întregul pachet de servicii (promovare, networking, lobby, consultanță, ) pentru creșterea vizibilității și a cotei tale pe piață, în mass-media, în lumea colecționarilor de artă, a operatorilor, managerilor și experților culturali.

De asemenea platforma a dezvoltat și servicii culturale ( texte de specialitate cum ar fi interviu, cronică de expoziție, critică de artă), de PR (networking, lobby, pitching, facilitare interviuri mass-media, facilitare contacte instituții de artă, monitorizare presă ) și de publicitate (e-banner, insert newsletter, insert spot videoISM, insert emisiune TV, advertorial) . În plus, s-a asociat diverselor proiecte de implicare social prin artă și va deschide curând Modernism shop pentru a pune la dispoziție albume, materiale și instrumente de comunicare a actorilor din arta contemporană românească.

Categorii: VideoISM, Artistul lunii, Expo of the week, News, Punctul Critic, No Comment, Gallery talk, Home Made Art, Secret Museums, Photo of the Day, Una pe noapte, Serial, Show me the money.

Platforma Modernism.ro va difuza serialul pe o perioadă de 1 an de zile pe postul TVR Internațional, TVR Cultural și TVR HD, în cadrul unei  emisiuni TV zilnice, difuzată de luni până vineri, numită 3 minute de celebritate”. Aceasta este primul serial video-multimedia ce prezintă scena artistică şi realizările artiștilor români contemporani. Este un proiect menit să încurajeze această mișcare culturală prin interviuri cu diferiți artiști şi creativi din zona artelor vizuale ori ale artelor spectacolului și prin reportaje concentrate care oferă insight-uri dintr-o zonă exclusivistă, emergentă și prea puțin cunoscută publicului român şi străin.

Modernism produce și dezvoltă proiecte expoziționale („Detaliile încep pășind”), susține mobilitatea artiștilor prin parteneriate cu galerii, instituții și evenimente de profil din Europa (Galeria Carini&Donatini Italia, Galeria Mie Lefever Belgia, rețeaua FRAC Franța, rețeaua Institutelor Culturale din Străinătate) și dezvoltă în partneriat rezidențe artistice („City Switch”).

 1. II. Cifre

Trafic modernism.ro

 • Peste 50.000 de vizitatori unici / lună
 • Peste 1.500 de abonați la newsletter
 • Peste 1.000 de abonati la feed
 • Rețele sociale: Facebook – pagină cu 5.000 prieteni și fan page cu 1.200, Twitter – peste 700, YouTube – peste 63.800 Total Upload Views.

Conținut modernism.ro

 • Peste 130 de episoade video
 • Peste 2.000 de articole
 • Peste 500 de artiști indexați
 • Peste 40 de curator indexați
 • Peste 40 de spații de artă indexate românești și 250 de spații de artă indexate est-europene
 • În fiecare lună se postează în medie peste 200 de articole

Frecvență emisiune modernism.ro

Fiecare episod va fi difuzat zilnic, de luni până vineri, pe TVR Internațional, TVR Cultural și TVR HD. Emisiunea va fi de asemenea postată pe site-urilor posturilor TV menționate.

 • TVRi este postul pentru străinătate al televiziunii publice române. Publicul ţintă principal este alcătuit din cetăţeni străini, interesaţi de realităţile din România, dar şi din diaspora română, în majoritate vorbitori de limba română. Publicul ţintă secundar este format din telespectatori de pe teritoriul naţional.

Conform datelor prezentate de Raportul de Activitate pe 2009 (http://www.tvr.ro/files/66923.pdf),

TVRi s-a situat pe locul al doilea în preferințele telespectatorilor români din Italia, după PRO TV, în condițiile în care TVRi ocupă locul 5 si PRO TV Internațional locul 7.

O estimare comparativă arată că nu­mă­rul românilor plecaţi la muncă în străi­nătate în 2009 se situează undeva între 2.800.000 şi 3.000.000 de persoane. De asemenea, pentru acest an, estimă­ri­le a­rată că dela migranţii români ple­ca­ţi la muncă în străinătate ar intra în ţa­ră (o­fi­cial sau informal) 6,7 miliarde de euro.

Sursa:http://www.jurnalul.ro/stire-special/3-milioane-de-romani-la-munca-in-strainatate-528860.html

 • TVR Cultural are dezvoltat un public de nișă, specializat, elitist, cu vârste între 16 si 49 de ani, cu studii medii și superioare și cu venituri medii și mari.

TVR Cultural promovează valorile culturale româneşti, poziționează cultura românească în context european, difuzând ştiri şi comentarii despre evenimente din România şi din lume, emisiuni despre artă, precum şi reportaje de la evenimentele culturale.

Programele TVR Cultural se transmit 12 ore zilnic, prin satelit, şi se pot recepţiona, ca şi TVR Internaţional, în toată Europa, Orientul Apropiat şi Africa de Nord.

 • TVR HD este un canal experimental care emite în sistem High Definition (HD). Pe lângă materiale proprii în HD, canalul mai transmite și programe primite din străinătate.

Difuzarea se face atât prin satelit cât și terestru, în MPEG4.

Televiziunea Română este afiliată la organisme internaţionale: EBU – Uniunea Europeană de Radioteleviziune (din 1993), EGTA – European Group of Television Advertising (din 1998), CIRCOM REGIONAL – Asociaţia Televiziunilor Publice Regionale din Europa, U.R.T.I. – Universitatea Radiofonică de Televiziune Internaţională (din 1980), ARTE FRANCE (din 1997), IFTA – Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune (din 1994), BALTIC MEDIA CENTER (din 2000).

Echipa Modernism.ro

Curator: Cosmin Năsui

Image & Film Editor: Cristi Farcaş

Web: Ciprian Voicu

Fotografie: Lucian Muntean

PR cultural: Oana Ioniță

Art critic: Valentina Iancu


Email: [email protected]

Website: https://www.modernism.ro/

Facebook: http://www.facebook.com/modernism.ro

Canal video: http://www.youtube.com/user/modernismpunctro