Nouă apariție editorială la Alicat

Maria Pașc, La Singureni

Avem deosebita plăcere de a anunța o nouă apariție la Editura Alicat, volumul semnat de istoricul de artă Maria Pașc, intitulat La Singureni. Cartea dialogată surprinde discuțiile dintre protagoniști: Ion Grigorescu, Costion Nicolescu, Maria Nicolescu, Horea Paștina, Emilia Pop, Horia-Roman Patapievici, Mihai Sârbulescu, Antuza Scholz care, împreună cu autoarea, au petrecut șapte zile într-un adevărat cantonament artistic la Singureni.

În prefață, istoricul de artă notează:

„Singureni, aproape de Călugăreni. Mă uit în jurul meu. Ce este singurătatea? Singurenii sunt o formă de plural, mulțime, multitudine. Nici vorbă de solitudine, de bătălie ori de monahie. Suntem în plin praznic al Înălțării la Cer a Mântuitorului. Puși la scuteală de vremuri. Laolaltă, totalitate lângă totalitate, într-o lumecare nu totalizează, dar care parcă se totalizează în noi. Totul ne îmbie să fim. Pentru a descrie ambianța, înaintez pictoricește. Am în față o compoziție fără centru: nu-i un element mai important decât altul. Centrul închide, lipsa centrului deschide. Deschise sunt cărările din Singureni pavate cu cărămidă roșie, străjuite de garduri vii și de grădina de-un verde crud. Iar noi, pe suprafață, contraste?”.

Volumul este disponibil la Librăria Sophia: Maria Pașc de vorbă cu Ion Grigorescu, Costion Nicolescu, Maria Nicolescu, Horea Paștina, Emilia Pop, Horia-Roman Patapievici, Mihai Sârbulescu, Antuza Scholz – Maria Pașc | Libraria Sophia