MAI JOS DE INTERSECȚIA ÎN CRUCE
Stadiul Oglinzii

de Sorin Nainer
10-31 Martie 2016
Vernisaj: 10 Martie, ora 19.00
Atelier 35, Șelari 13, București
Fb event: www.facebook.com/events/1699292526984067

În timp ce discuta cu copilotul activismul, discursul artistic contemporan s-a trezit blocat într-un sens giratoriu. De altfel, singura instanță din trafic cînd toate sensurile dispar. Da, există străzi cu sens unic, însă lipsa celuilalt sens e acolo, amintind de ceea ce nu se poate, de locul unde nu se poate ajunge decât pe alte căi.

Comod și mai puțin expus accidentelor, sensul giratoriu are însă pericolele sale. E infinit, te poate ține prizonier pe veci. În căutarea deciziei optime, a celei mai bune sau mai corecte strategii de ieșire, a opțiunii care ar ține cont de toți ceilalți fără să pară o cale bătătorită. În timp ce iei în calcul toate posibilitățile te învârți. Niciograbă, cercul e infinit.

Spre deosebire de sensul giratoriu, o intersecție în cruce dintre două drumuri cu sens dublu e plină de opțiuni. Dreapta, înainte, stânga. Chiar și înapoi. Trei șanse din patru să greșești. La asta se adaugă încă patru treceri de pietoni. Șapte șanse din opt să greșești. Semafoare cu verde intermediar la dreapta – unsprezece șanse din douăsprezece să greșești. Dacă ești șoferiță, douăsprezece șanse din douăsprezece să greșești.

Un proiect produs și dezvoltat de Atelier 35 cu sprijinul: Alexandru Fifea, Vlad Matei, Marian Oancea, Virgiliu Păcurețu, Eliza Păuna, Ana Maria Pravicencu, Lucian Teodor Rus, Doctor’s Studio (casting), UAPR, ODD, Revista-ARTA.

Sorin Nainer „MAI JOS DE INTERSECȚIA ÎN CRUCE” @ Atelier 35, București